Metode inedite de a scăpa de petele de pix şi cariocă de pe mobilier

Metode inedite de
a scăpa de petele de pix şi cariocă de pe mobilier

Petele de pix pot fi înlăturare şi cu pastă de dinţi FOTO: acasa.ro

Petele de pix şi de cariocă sunt unele dintre cel mai dificil de îndepărtat de pe mobilier. Există însă mai multe soluţii inedite şi la îndemâna oricui. Iată în continuare mai multe soluţii utile pentru îndepărtarea unor astfel de pete de pe mobilier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Petele de pix şi carioci pe mobilă pot apărea oricând, şi în special în cazul familiilor cu copii. Iată în continuare cum puteţi folosi ingrediente banale din casă pentru a face petele să dispară.

Pasta de dinţi este foarte utilă în înlăturarea petelor de pe mobilier. Puneţi pastă de dinţi obişnuită pe o lavetă moale şi ştergeţi petele de pe mobilier frecând uşor. Îndepărtaţi apoi pasta cu un prosop uscat şi aşteptaţi să se usuce suprafaţa. Ca să obţineţi o soluţie şi mai puternică pentru înlăturarea petelor, puteţi amesteca pastă de dinţi cu praful de copt.

Acetona, foarte eficientă pentru înlăturarea petelor de cariocă

 

Un aliat neaşteptat în înlăturarea petelor, în special a celor de cariocă, este banala acetonă. Puneţi o cantitate mică de acetonă pe pată şi apoi frecaţi uşor locul respectiv cu o cârpă sau lavetă moale care a fost în prealabil umezită uşor. Trebuie să aveţi grijă să nu frecaţi puternic locul de pe mobilier pe care a fost pata, pentru că puteţi distruge lacul de pe respectiva suprafaţă.

Praful de copt este o altă soluţie inedită pentru a scăpa de petele de pix şi cariocă. În acest sens, trebuie să amestecaţi o lingură de praf de copt cu o linguriţă de apă. Aplicaţi pasta formată pe locul pătat de pe orice suprafaţă de lemn.

Sarea este şi ea foarte utilă pentru a scăpa de petele nedorite de pe mobilier. Iar modul de utilizare este unul foarte simplu. Amestescaţi câteva picături de apă şi o linguriţă de sare pentru a obţine o pastă. Puneţi pasta pe un burete sau o lavetă moale şi ştergeţi uşor petele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările