Femeie surprinsă în timp ce-şi făcea un buchet din lalelele plantate în centrul Piteştiului. Scosese şi bulbi pentru acasă

Femeie surprinsă în timp ce-şi făcea un buchet din lalelele plantate în centrul Piteştiului. Scosese şi bulbi pentru acasă

Foto: Primăria Piteşti

O femeie din Argeş a fost prinsă în timp ce-şi făcea un buchet din florile plantate în centrul Piteştiului. Femeia voia să-şi ia acasă şi câţiva bulbi pe care tocmai îi extrăsese din zona amenajată de lucrătorii Salpitflor.

 S-a întâmplat vineri, în oraşul lalelelor.
 
"Poliţiştii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au surprins o persoană care scotea din pământ bulbi de lalele, în zona Casa Cărţii, şi rupea mai multe flori pentru a-şi confecţiona un buchet", precizează Bogdan Aristănţoiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Piteşti.
 
Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei. Legea prevede sancţiuni cuprinse între 200 şi 500 de lei pentru distrugerea spaţiilor verzi stradale.
 
"Municipalitatea face, astfel, un apel la responsabilitate civică, pentru toţi piteştenii şi vizitatorii oraşului nostru, în sensul protejării bulbilor de lalea plantaţi, de către SC Salpitflor SA, în toamna anului trecut, care vor împodobi spaţiile publice, parcurile şi străzile Piteştiului, în sezonul primăvară-vară al acestui an", mai precizează Bogdan Aristănţoiu.
 
Femeia are 39 de ani şi este din Mioveni.
 

Sute de mii de răsaduri, plantate în Piteşti

Din cauza pandemiei, Piteştiul, supranumit Oraşul Lalelelor, nu organizează nici anul acesta Simfonia Lalelelor. Piteştenii se vor putea bucura însă de flori. 
 
"Reamintim că au fost plantaţi 150 de mii de bulbi de lalea, alături de alte peste 300 de mii de răsaduri de flori, de care beneficiază întreaga comunitate din Piteşti - oraşul lalelelor, prin aspectul îngrijit şi estetic al spaţiilor publice, smulgerea sau ruperea acestor flori fiind interzisă şi amendată, conform legii", precizează Primăria Piteşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările