Exclusiv. Focar COVID-19 la un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Argeş: 40 de persoane depistate pozitiv

Exclusiv. Focar
COVID-19 la un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Argeş: 40 de
persoane depistate pozitiv

29 dintre cele 40 persoane infectate de la Centrul din Vultureşti sunt persoane cu dizabilităţi FOTO: CJ Argeş

40 de persoane au fost infectate cu cu SARS-CoV-2 la Complexul de Servicii pentru Persoane cu Dizabilităţi din comuna argeşeană Vultureşti. Centrul aparţine de DGASPC Argeş. 29 dintre cele 40 de persoane sunt beneficiari, iar 11 sunt angajaţi ai Centrului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La centru sunt persoane adulte cu handicap neuro-psihic. Opt dintre cei 29 beneficiari depistaţi pozitiv sunt deja internaţi. Ceilalţi 21 de beneficiari rămân momentan în Centru, fiind izolaţi. Avem şi 11 angajaţi depistaţi pozitiv, un salariat fiind deja internat. Au fost consultate toate persoanele de către doi medici infecţionişti. În total, în Centrul de la Vultureşti avem 54 de beneficiari şi 57 de salariaţi. Căutăm în prezent soluţii pentru a îi suplini pe angajaţii depistaţi pozitiv pentru a asigura în continuare îngrijirea beneficiarilor din centru”, a declarat în exclusivitate pentru Adevărul Iuliana Matei, director adjunct la DGASPC Argeş.

Este cel de-al doilea focar de COVID-19 înregistrat în această lună la un centru din subordinea DGASPC Argeş. Pe 10 iulie, nouă angajaţi şi 15 beneficiari de la Complexul de Locuinţe Protejate din comuna Buzoesti au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2.

Argeşul este pe locul patru în ţară ca număr de persoane infectate (după Bucureşti, Suceava şi Braşov), cu 1.960 de cazuri înregistrate până duminică după-amiază.

Vă mai recomandăm:

Medic: „Psihoza în România s-a concentrat mai mult pe internare decât pe Covid”

VIDEO Chefuri în pandemie. Spitalele din Argeş gem de bolnavi, la Terapie Intensivă nu mai e niciun loc liber, dar lumea petrece

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările