Cum arăta un bilet de vaccinare din 1906: „Bunica a trecut prin două războaie şi a avut o familie frumoasă”

Cum arăta un bilet de vaccinare din 1906: „Bunica a trecut prin două războaie şi a avut o familie frumoasă”

Biletul a fost scris la vremea respectivă de un "sub-chirurg" FOTO: Bogdan Radian

Bogdan Radian, un angajat la o companie de componente auto din Piteşti, a postat pe pagina sa de Facebook biletul de vaccinare din 1906 al bunicii, care avea pe atunci 10 luni şi care a trăit 85 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Biletul de vaccinare al bunicii mele din 1906. A trăit 85 de ani, a trecut prin două războaie mondiale, a avut o familie frumoasă, în ciuda faptului că a fost vacccinată”, a scris Bogdan Radian pe contul său de Facebook.

Este foarte interesantă formularea şi textul scris de către doctor pe biletul de vaccinare emis acum aproape 115 ani. Vi-l prezentăm mai jos:

„Sub-semnatul sub-chirurg vaccinator al urbei Piteşti, atest că copila Elza-Luiza Keller născută în comuna Piteşti în luna septembrie 1905 s-a vaccinat cu bun succes la 8 iulie 1906, după cum se constată prin semnele indelibile ce poartă pe braciu”.

Postarea piteşteanului Bogdan Radian a devenit virală în scurt timp, strângând peste 1.800 de distribuiri şi peste 900 de aprecieri şi comentarii în mai puţin de 48 de ore.

 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările