Creştere de 48% a preţului local al energiei termice în Piteşti. Cât va fi subvenţia la căldură şi apă caldă

Creştere de 48% a preţului local al energiei termice în Piteşti. Cât va fi subvenţia la căldură şi apă caldă

Foto: Facebook Primăria Piteşti

Termo Calor Confort S.A. a recalculat preţurile la energia termică pentru apă caldă de consum şi încălzire, rezultând un preţ de producere, transport, distribuţie şi furnizare de 645,3 lei/Gcal, în creştere faţă de preţul vechi de 439,34 lei/Gcal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţul local al energiei termice facturate populaţiei din  municipiul Piteşti va fi de 385 lei/Gcal, inclusiv TVA şi  reprezintă 60% din  preţul mediu local de furnizare de 645,30 lei/Gcal, inclusiv TVA. 
Rezulta o creştere de 48% faţă de preţul actual de facturare către populatie (260 lei Gcal, inclusiv TVA). 
Primăria Piteşti anunţă însă că a fost aprobată subvenţionarea din bugetul local al municipiului Piteşti a diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei.

"Având în vedere creşterea majoră a preţului la gazele naturale şi energia electrică înregistrate cu data de 01.10.2021, Termo Calor Confort a recalculat preţurile la energia termică pentru apă caldă de consum şi încălzire, rezultând un preţ de producere, transport, distribuţie şi furnizare de 645,3 lei/Gcal, preţul vechi fiind 439,34 lei/Gcal.
În aceste condiţii, în şedinţa Consiliului Local al Municipiului Piteşti din data de 19.10.2021 s-a aprobat un preţ de vânzare a energiei termice către populaţie începând cu data de 20.10.2021 la nivelul de 385 lei/Gcal, diferenţa până la preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare în valoare de 260,3 lei/Gcal, fiind acoperită prin subvenţie din Bugetul Primăriei Municipiului Piteşti", se arată şi într-un comunicat al S.C. Termo Calor Confort S.A. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Adevărul depre Peşterile de la Piscul Negru: „Pur şi simplu te poţi îneca”

Peşterile magice din Piatra Craiului unde intri târâş printr-o deschidere de un sfert de metru


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările