Care sunt cele mai nocive fructe din punctul de vedere al conţinutului de pesticide

Care sunt cele mai nocive
fructe din punctul de vedere al conţinutului de pesticide

Căpşunele de pe piaţă conţin în medie 54 de pesticide

Introduse în grădinărit acum peste 75 de ani, pesticidele prezintă şi o serie întreagă de pericole, în special asupra celora care consumă fructe tratate cu aşa ceva. Iată care sunt cele mai nocive fructe, din punct de vedere al numărului de pesticide, conform unui studiu recent al Environmental Working Group (EWG), o organizaţie americană cu sediul la Washington D.C.

Ştiri pe aceeaşi temă

Renumite pentru vedere, sănătatea oaselor şi calmarea inflamaţiilor, căpşunele conţin în medie 54 de pesticide, iar nouă dintre acestea sunt cancerigene. În medie, 77,5% dintre căpşune prezintă substanţe cancerigene.

Indicate pentru îmbunătăţirea vederii şi boli cardiovasculare, afinele conţin şi ele nu mai puţin de 52 de pesticide, conform studiului realizat de către Environmental Working Group. După cum se precizează în acelaşi studiu, 34,8% dintre afine conţin substanţe cancerigene.

Şi foarte popularele piersici conţin nu mai puţin de 62 de pesticide, dintre care 10 cancerigene. 31,1% dintre piersici conţin substanţe cancerigene, conform specialiştilor americani. Piersicile sunt indicate pentru anemie, digestie, gastrită, dar şi pentru eliminarea pietrelor de la rinichi.

Şi merele conţin un număr mare de pesticide, nu mai puţin de 42, dintre care şapte cancerigene, se precizează în studiul specialiştilor de la EWG. 87,9% dintre mere conţin substanţe cancerigene. Ca beneficii dovedite, merele sunt indicate pentru tratarea astmului, obezităţii şi diabetului.

Nectarinele conţin 33 de pesticide, dintre care şapte cancerigene. 32,3% dintre nectarine conţin substanţe cancerigene. Nectarinele previn bolile de inimă, degenerarea maculară şi cancerul (cele netratate).

Şi strugurii au un număr mare de pesticide, 34 în total, dintre care patru sunt cancerigene. 16,8% dintre struguri conţin substanţe cancerigene, conform cercetătorilor americani. Strugurii sunt indicaţi în tratarea astmului, problemelor de inimă şi migrenelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările