Un elev era să fie ucis după o banală ceartă la şcoală. De ce un coleg minor este acuzat de tentativă de omor

Un elev era să fie ucis după o banală ceartă la şcoală. De ce un coleg minor este acuzat de tentativă de omor

Acuzatul, deşi este minor, riscă o pedeapsă cu executare FOTO Adevarul.ro

O banală ceartă din curtea şcolii a degenerat, un elev minor fiind judecat pentru că şi-a înjunghiat un coleg, acuzaţia adusă fiind tentativă de omor

 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a unui minor de 17 ani, dintr-o localitate din judeţul Iaşi, acuzaţia adusă fiind săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. El este elev al Şcolii Profesionale de la Colegiul Danubiana din Roman, victimă fiind un coleg cu an mai mare. 
 
Incidentul sângeros s-a petrecut pe data de 6 iunie 2021, într-un  parc din oraşul nemţean, autorul fiind depistat a doua zi, la locuinţa părinţilor din satul Zece Prăjini, comuna Dagâţa, Iaşi. A fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat
Tribunalul Neamţ, pentru a se lua o măsură preventivă, iar
magistraţii au decis arestul la domiciliu. 
 
Cei doi erau colegi de şcoală profesională, unul în anul I, iar celălalt în anul II, dar nu se prea omorau cu frecvenţa la cursuri, având peste 200 de absenţe. În ziua comiterii faptei penale, în timp ce erau în curtea şcolii, au avut un conflict verbal. 
 
Se părea că tensiunile dintre ei se sfârşiseră, dar în jurul orei 14.00, s-au întâlnit în Parcul Municipal Roman, fiecare fiind însoţit de alte persoane. A izbucnit o ceartă, iar în momentul în care victima, un tânăr de 18 ani, din comuna Cordun, judeţul Neamţ, a observat că oponentul avea în mână un cuţit a încercat să-l împingă cu braţele. Se pare că i-a aplicat şi un cap în figură, dar în acelaşi moment, minorul a lovit şi el, folosindu-se de un briceag. 
 
La anchetă a susţinut că nu avea intenţia să-l folosească, arma albă fiind procurată în urmă cu
câteva zile pentru a se apăra, nu de coleg, ci de nişte persoane cu care tatăl lui a avut un conflict. Văzând gravitatea situaţiei, persoanele care însoţeau victima au sunat la 112, solicitând o ambulanţă. 
 
„Pe 6 iunie, la ora 14.11, a fost adus de către o ambulanţă, un tânăr de 18 ani. Dată fiind starea lui deosebit de gravă, la ora 14.38 a intrat în sala de operaţie. Prezenta o plagă înjunghiată hemitorace stâng, în zona precordială. Datorită intervenţiei prompte a medicilor pacientul a fost salvat“, declara
Andreea Trifan, purtător de cuvânt al Spitalului Roman. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările