Un bărbat a turnat dezinfectant pe hainele prietenului de pahar şi i-a dat foc, din greşeală, cu bricheta

Un bărbat a turnat dezinfectant pe hainele prietenului de pahar şi i-a dat foc, din greşeală, cu bricheta

Gravitatea leziunilor i-au determinat pe medicii din Neamţ să decidă transferul pacientului la un spital universitar. FOTO Dan Sofronia

Inredibilul caz s-a petrecut într-o cârciumă din Neamţ, victima ajungând la o clinică din Iaşi cu arsuri pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi prieteni şi-au nenorocit viaţa la bătrîneţe, pentru că unul dintre ei a făcut o glumă cât se poate de proastă. A turnat alcool sanitar peste celălalt, iar apoi s-a jucat imprudent cu o brichetă până ce inevitabilul s-a produs: omul a luat foc.  
 
Victima a ajuns în stare gravă la o clinică din Iaşi, cu o mare suprafaţă a corpului afectată de arsuri, iar autorul s-a ales cu un dosar penal şi a fost la un pas de a ajunge în detenţie. 
 
Întâmplarea a avut loc în seara de 27 octombrie 2020, în comuna Rediu, judeţul Neamţ, după ce consătenii, ambii în vârstă de 60 de ani, s-au întâlnit la un bar din localitate. 
 
Între ei nu erau tensiuni de nici un fel, se cunoşteau de foarte multă vreme, astfel că erau întrunite toate condiţiile pentru a sta la taclale, la un pahar cu vreo licoare bahică. 

După ce s-au întreţinut cordial ceva timp, Alexandru Olaru a avut o neinspirată idee. 
   
A luat de pe masa din cârciumă alcoolul sanitar destinat dezinfectării mâinilor şi l-a turnat pe hainele amicului, după care s-a jucat cu o brichetă, amenânţându-şi în glumă prietenul că o va aprinde. 

Nu avea această intenţie, dar la un moment dat ceea ce nu trebuia să se întîmple s-a petrecut, iar victima a devenit o torţă vie, după ce vaporii de spirt s-au aprins de la o scânteie. 
 
Observând grozăvia care s-a petrecut în faţa lor, ceilalţi clienţi au reuşit să stingă flăcările şi au cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112, la faţa locului ajungând un echipaj de la Ambulanţa Neamţ.
 

Arest la domiciliu pentru tentativă de omor

Victima prezenta arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, iar după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Roman i-au acordat primele îngrijiri, s-a decis transferul pacientului la o clinică din Iaşi. În ce-l priveşte pe Olaru, acesta a fost reţinut de anchetatori şi a fost dus la audieri, susţinând că nu a vrut să-i facă rău amicului. 
 
Anchetatorii au stabilit, pe baza certificatului medico-legal, că prin agresiunea suferită victimei i-a fost pusă viaţa în primejdie, iat autorul a fost prezentat magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. 
 
„În temeiul articolului 219 alineatul 7 Cod procedură penală respinge propunerea formulată de 
Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ. În baza articolului 219 alineat 7 Cod procedură penală, raportat la articolul 218 şi următoarele Cod procedură penală, ia faţă de inculpat - cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de artcolul 32 alineat 1 Cod penal, raportat la articolul 188 alineat 1 Cod penal, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.10.2020 şi până la data de 27.11.2020, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta“, conform Tribunalului Neamţ. 
 
Judecătorii i-au atras atenţia acuzatului asupra faptului că, dacă încalcă condiţiile impuse, arestul la
domiciliu poate fi înlocuit cu arestul preventiv. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările