Patron milionar din naivitatea angajaţilor

Cei păcăliţi trebuie să returneze la bancă sute de mii de lei, bani pe care nu i-au văzut niciodată. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel puţin zece familii din comuna Ceahlău s-au împrumutat pentru a-l ajuta cu bani pe patronul unui gater, Grigore Tănase, şi acum sunt în pragul disperării pentru că trebuie să achite creditele în locul lui. Una dintre victime este familia Mirela şi Dumitru Nistor.

Salariu de trei ori mai mare pe adeverinţă
„Mi-a făcut o adeverinţă de salariat, în care mi-a trecut un salariu de 2.950 de lei, cu care, pe 8 octombrie 2007, am luat un credit, împreună cu soţia, de 50.000 de lei. Banii i-am dat patronului, dar am făcut şi un act de mână, că mi-i restituie într-un an“, povesteşte Dumitru Nistor.

În realitate, bărbatul s-a angajat la Grigomir SRL, gaterul lui Grigore Tănase, pe 1 decembrie 2007, pe un salariu de trei ori mai mic decât figura pe adeverinţă. „Îmi dădea 1.000 de lei pe lună, uneori cu o sută mai mult sau mai puţin, după cum avea el chef“, spune Nistor. Conform acestuia, nu a avut probleme cu creditul până în luna mai 2008, când banca i-a trimis notificare că nu a plătit ratele. „L-am întrebat pe Tănase ce se întâmplă,  nu m-a lămurit, dar  am rămas fără serviciu“, se plânge bărbatul.

Cu un copil mic şi o soţie casnică, Nistor a fost nevoit să se angajeze  la alt gater, ca să poată plăti creditul care l-a făcut pentru fostul patron. În paralel, el l-a dat în judecată pe Grigore Tănase şi a avut câştig de cauză. „Somează pârâţii-debitori să plătească reclamanţilor suma de 49.086 de lei noi, plus cheltuieli de judecată“, este scris în sentinţa judecătorească.

Împrumut de 9.000 de euro
Deoarece Grigore Tănase a ignorat soluţia Tribunalului, victima a apelat la un executor judecătoresc pentru declanşarea procedurii de vânzare a casei patronului. Numai că aceasta este ipotecată, pe urmele patronului de gater fiind deja o bancă şi o altă persoană, Ionuţ Costin Toma. „Am vrut să-l ajut, că se plângea că este în blocaj financiar şi m-am împrumutat, la rândul meu, cu 9.000 de euro“, ne-a spus a doua victimă a lui Grigore Tănase. Aceste cazuri nu sunt singulare, alte circa 10 familii fiind în aceeaşi situaţie, susţine Nistor. Până la închiderea ediţiei nu am reuşit să obţinem un punct de vedere de la Grigore Tănase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările