Copil ţinut captiv de mamă, într-un apartament inundat, scos din casă de luptătorii SAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luptători SAS au intervenit pentru salvarea copilului FOTO Adevărul.ro
Luptători SAS au intervenit pentru salvarea copilului FOTO Adevărul.ro

Pentru salvarea unui copil, care era ţinut captiv într-o locuinţă inundată de mama sa, a fost nevoie de o intervenţie cu un negociator şi luptători SAS

Forţele de intervenţie au trebuit să intervină la un caz ieşit din comun, în rezolvarea lui fiind angrenaţi poliţişti, luptători de la structura de acţiuni speciale, un negociator, cadre sanitare, dar şi persoane nevoite să asiste dincolo de voinţa lor la situaţia fără precedent pe o care o generase „personajul principal“. 

Pe data de 22 mai 2021, pe la orele prânzului, cadrele Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ au fost solicitate să  intervină la un bloc din centrul oraşului. Locatarii imobilului au anunţat că un copil de 7 ani este în pericol, deoarece mama acestuia avea un comportament straniu. 

Inundase apartamentul, se baricadase în locuinţă cu fiul, iar minorul era speriat. Vecinii ştiau că cei doi sunt în casă, au încercat să comunice cu femeia de 39 de ani, dar pentru că nimeni nu răspundea la uşă, au cerut ajutorul forţelor

de ordine. 

La locul indicat au fost direcţionate câteva echipaje, între

care şi unul de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, apelându-se şi la un negociator, în speranţa că cea care crease situaţia inedită va fi înduplecată să deschidă sau să comunice. Nu a fost să fie aşa, astfel că s-a recurs la o acţiune în forţă. 

Copilul a fost încredinţat bunicului 

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, fiind solicitat sprijinul negociatorilor şi al luptătorilor SAS. Aceştia au încercat să ia legătura cu persoana în cauză, fără rezultat, procedând la spargerea uşii şi a unui geam. S-a reuşit salvarea celor două persoane, o femeie în vârstă de 39 de ani şi un minor în vârstă de 7 ani, ambii din Piatra Neamţ“, a comunicat Poliţia Neamţ. 

Mama copilului a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, pentru a primi îngrijiri

medicale, ea fiind în evidenţe cu afecţiuni de natură psihică. Se bănuieşte că nu a mai luat tratamentul prescris, iar pe acest fond a avut probleme de comportament, care au culminat pe data de 22 mai.

Minorul, care a asistat neputincios la cele petrecute în apartament şi la intervenţia forţelor de ordine, a fost preluat de reprezentanţii Direcţiei Generale de Protecţie Socială. Ulterior a fost preluat de unul dintre bunici şi este posibil să i se acorde consiliere psihologică. Oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor aspectelor care au condus la producerea acestui nedorit incident. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Culmea nesăbuinţei cu o mită la poliţişti. Ce a făcut un şofer, care era deja judecat pentru şpagă

Fărădelegi care au oripilat Anglia. Cum au ajuns câţiva infractori români „vedete“ în Regatul Unit

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite