Ucis înaintea nunţii de patronul unei pensiuni. Sentinţă şi daune acordate familiei şi logodnicei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma impactului, unul dintre şoferi a decedat pe loc FOTO Tvmneamt.ro
În urma impactului, unul dintre şoferi a decedat pe loc FOTO Tvmneamt.ro

Un tânăr a fost ucis înainte de nuntă într-un accident comis de patronul unei pensiuni, judecătorii stabilind sentinţa şi daune pentru logodnica şi familia victimei.

Judecătoria Piatra Neamţ a pronunţat sentinţa în cazul unui grav accident de circulaţie, soldat cu un mort şi un rănit, un tânăr, respectiv prietena cu care urma să se căsătorească, şi şoferul care a provocat tragedia suferind leziuni grave. Sentinţa în cazul acuzatului este cu executare, iar tinerei rănite şi familiei victimei fiindu-le acordate daune. 

Dragoş Vasile Moroşanu, de 38 de ani, la data faptei,

noaptea de 11/12 august 2018, consilier local în Vânători Neamţ şi patron al unei cunoscute pensiuni din zonă, Branişte, a fost găsit vinovat de ucidere şi vătămare corporală din culpă, plus conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Pentru prima din fapte, magistraţii au aplicat o pedeapsă de 3 ani de detenţie, sancţiunea pentru a doua a fost de 6 luni de închisoare, iar pentru ultima 1 an. Pedepsele au fost contopite şi a rezultat o condamnare de de 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru care s-a dispus executarea în regim de detenţie. 

„Constată că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente şi, în temeiul art. 38 alin. 1 - art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 6 luni, reprezentând o treime din totalul celorlalte două pedepse cu închisoarea, stabilite în cauză, urmând ca inculpatul Moroşanu Dragoş Vasile să execute pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani şi 6 (sase) luni închisoare“, conform instanţei. 

În acest dosar s-au constituit părţi civile opt persoane, printre care şi o tânără de 21 de ani, logodnica victimei, instanţa acordându-le daune materiale şi morale care însumează 675.000 lei. Parte din aceste sume vor fi suportate de firma la care inculpatul era asigurat în momentul producerii accidentului. Acuzatul a mai fost obligat la plata cheltuielilor judiciare, care au fost estimate la 22.000 de lei. 

Pe contrasens, cu 140 de km/oră 

Tragedia a avut loc în noaptea de 11/12 august 2018, pe şoseaua DN 15, care leagă municipiile Piatra Neamţ şi Roman, în apropiere de comuna Girov, două maşini tamponându-se frontal. Unul dintre şoferi, Bogdan Romilă, a decedat pe loc, rănită fiind şi prietena lui, care se afla pe scaunul din dreapta, leziuni suferind şi celălalt conducător auto implicat în coliziune. 

„S-a stabilit faptul că un bărbat de 36 de ani, din Vânători Neamţ, care conducea un autoturism pe DN 15, a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune (impact frontal) cu un alt autoturism, care circula din sens opus, condus de un tânăr de 27 de ani din comuna Ştefan cel Mare. În urma impactului a rezultat decesul tânărului, rănirea şoferului de 36 de ani şi a unei pasagere de 19 ani, din Ştefan cel Mare“, preciza la vremea respectivă Robert Costan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. 

În urma impactului extrem de violent (în autoturismul condus de şoferul care a produs accidentul, acul kilometrajului se blocase  la 140 km/oră), ambele autoturisme au fost proiectate în afara carosabilului. După ce victimele au fost descarcerate, cadrele medicale le-au preluat pe două dintre ele (şoferul vitezoman şi tânăra din cealaltă maşină). Bogdan Romilă era în stop cardio-respirator, a fost resuscitat aproximativ 45 de minute dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el. 

Prietena lui a avut rupturi de organe interne, fiindu-i extirpată splina, iar Dragoş Moroşanu a fost diagnosticat cu fracturi la ambele picioare. Analizele au evidenţiat că era băut în momentul producerii accidentului, alcoolemia fiind de 0,80 la mie, fapt ce a dus la cea de-a treia acuză din procesul penal. Sentinţa Judecătoriei Piatra Neamţ nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Bacău atât de acuzat, cât şi de unele dintre părţi civile. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Un hoţ mort de foame. Ce lucru ciudat şi ilar a făcut după ce a sustras nişte carne

Jurnalul de război al unui român stabilit aproape de Fâşia Gaza. „Avem 45 secunde la dispoziţie să fugim în adăpost“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite