Gabriel Oprea l-a numit pe urmaşul lui Culiţă Tărâţă la şefia UNPR Neamţ

Gabriel Oprea l-a numit pe urmaşul lui Culiţă Tărâţă la şefia UNPR Neamţ

Constantin Iacoban este noul şef al UNPR Neamţ, după moartea lui Culiţă Tărâţă

Decesul lui Culiţă Tărâţă a lăsat liber nu doar locul din fruntea Consiliului Judeţean Neamţ, ci şi cel de la vârful filialei UNPR. Liderul naţional al progresiştilor a desemnat un preşedinte interimar al organizaţiei judeţene, până la alegerile interne.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin decesul lui Culiţă Tărâţă, UNPR a rămas fără singurul preşedinte de Consiliu Judeţean pe care această formaţiune îl avea în ţară. Alegerile locale parţiale locale ce vor fi organizate la Neamţ în prima parte a anului viitor, vor stabili noul şef al administraţiei judeţene, pentru care, vor candida uninominal, reprezentanţii partidelor.
 
În ceea ce priveşte situaţia politică, liderul naţional al UNPR, Gabriel Oprea, a rezolvat problema conducerii filialei, prin numirea lui Constantin Iacoban în funcţia de preşedinte interimar. Desemnarea nu a surprins multă lume, în condiţiile în care acesta era numărul 2 în UNPR Neamţ, deţinând funcţia de preşedinte executiv al filialei.
 
Constantin Iacoban este consilier judeţean UNPR, la al treilea mandat, după ce în precedentele legislaturi a reprezentat PSD. A mai deţinut funcţia de consilier local al municipiului Piatra Neamţ, şi a condus o bună perioadă societatea Urban, subordonată Consiului Local.
 
În primăvară, alegeri pentru noul preşedinte al CJ
 
Prefectul judeţului de Neamţ, Vlad Angheluţă a emis astăzi, 27 noiembrie, ordinul de constatare a încetării de drept a mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean „înainte de expirarea duratei normale a acestuia“. Actul vine cu o zi înainte de şedinţa ordinară a CJ Neamţ, convocată la finele săptămânii trecute.
 
Conform legii administraţiei publice locale, Guvernul va trebui să stabilească în termen de 90 de zile data alegerilor parţiale locale pentru desemnarea viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ. În cursa electorală vor putea intra atât reprezentanţi ai formaţiunilor politice, cât şi candidaţi independenţi.
 
În urma scrutinului uninominal, cel care va obţine cel mai mare număr de voturi va ocupa funcţia de şef al judeţului până în primăvara anului 2016, când vor avea loc alegerile locale la termen.
 
Citeşte şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările