Frate şi soră, scoşi la cerşit şi violaţi de „stăpânul“ lor. Agresorul a contestat sentinţa-record primită

Frate şi soră, scoşi la cerşit şi violaţi de „stăpânul“ lor. Agresorul a contestat sentinţa-record primită

Judecătorii au decis o pedeapsă de aproape două decenii FOTO Adevarul.ro

Un individ din Roman, care a fost condamnat pentru exploatarea şi abuzarea sexuală repetată a unor copii, a primit o condamnare record, dar a contestat-o la Curtea de Apel Bacău

Pe rolul Curţii de Apel Bacău se află un dosar penal în care magistraţii trebuie să se pronunţe, definitiv, dacă un inculpat merită sau nu clemenţă, el contestând decizia de la prima instanţă, Tribunalul Neamţ, care a decis o condamnare record. Grişa Judele, un individ din Roman, în vârstă de 45 de ani, a primit 19 ani de detenţie. 
 
Sentinţa a fost aplicată pentru exploatarea a doi minori, pare-se frate şi soră (anchetatorii nu au dat detalii despre acest aspect, având în vedere nedorita postură în care s-au aflat victimele), ei fiind obligaţi să cerşească, dar au fost abuzaţi şi sexual. Acuzatul a mai fost obligat şi la plata unor despăgubiri în valoare de 100.000 de lei. 
 
Instanţa de fond i-a mai interzis inculpatului şi anumite drepturi. 
 
Cercetările au stabilit faptul că, din anul 2019, romaşcanul ar fi racolat doi minori. În mod abuziv şi forţat, i-a dus acasă, i-a găzduit, dar îi scotea zilnic la cerşit, însuşindu-şi banii pe care îi obţineau din mila trecătorilor. 
 
Ancheta a stabilit că, în 2021, bărbatul i-a abuzat şi sexual. „La data de 5 aprilie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Neamţ au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 44 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol în formă continuată şi trafic de minori“, se arăta într-un al DIICOT. 
 
În acest caz, în aprilie anul trecut, procurorii DIICOT Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat două percheziţii domiciliare, în urma cărora a fost pus în aplicare un mandat de aducere. Apoi, acuzatul a fost prezentat magistraţilor de la Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă, măsură care a fost admisă şi prelungită. 
 

Vă mai recomandă să citiţi: 

 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările