Două comune din Neamţ, cu rată mare de infectare cu Covid-19, în carantină pentru 14 zile, din 21 octombrie

Două comune din Neamţ, cu rată mare de infectare cu Covid-19, în carantină pentru 14 zile, din 21 octombrie

FOTO Arhiva Adevărul

Comunele Taşca şi Tarcău din judeţul Neamţ au intrat de miercuri în carantină totală, deplasările în cele două localităţi fiind permise doar cu declaraţii pe proprie răspundere, după ce rata infectărilor a trecut de trei la mia de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din Neamţ au luat măsuri ferme în cazul a două comune din judeţ în care rata de infectare a crescut foarte mult în ultima vrme. Astfel, începând de miercuri la ora 8.00, la Taşca şi Tarcău sunt închise total şcolile, restaurantele, terasele şi bisericile, fiind permise doar slujbe religioase în aer liber, cu cel mult 20 de participanţi.

Este interzisă organizarea de evenimente private, respectiv nunţi, botezuri sau mese festive în spaţii deschise şi închise. Se interzice activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit cinci ani, în spaţiile publice închise şi deschise. Cursurile şcolare în cele două localităţi se vor desfăşura doar în regoim online.

Deplasările în şi din localităţile respective sunt permise doar cu legitimaţie de serviciu sau doar pentru urgenţe medicale majore sau pentru motive personale care implică urgenţa. Este necesară declaraţie scrisă, pe propria răspundere. Măsura de carantină totală în cele două localităţi este instituită pentru o durată de 14 zile.

Toţi medicii de familie, din cele două localităţi au obligaţia să monitorizeze, din punct de vedere medical, toate persoanele izolate la domiciliu şi să asigure asistenţă medicală tuturor cetăţenilor, în mod special femeilor gravide, persoanelor în program de hemodializă, pacienţilor oncologici.

ISU Neamţ a transmis, miercuri, mesaje RO-Alert în cele două comune, pentru a transite regulile ce trebuie respectate de către populaţie. 

Vă recomandăm şi:

Localitatea din România unde indicele de infectare a trecut de 10 la mia de locuitori

A plecat de acasă, deşi era infectată cu coronavirus. A fost găsită la sute de kilometri distanţă şi s-a ales cu dosar penal

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările