Aventurile poliţistului care şi-a amendat fosta soţie pentru foliile maşinii. Este acuzat din nou de abuz

Aventurile poliţistului care şi-a amendat fosta soţie pentru foliile maşinii. Este acuzat din nou de abuz

Narcis Negurici, în momentul când îşi amenda fosta parteneră FOTO Captură video

Un poliţist nemţean, care şi-a amendat fost soţie pentru că ar fi avut folii neomologate la maşină, este din nou acuzat de comportament abuziv.

Narcis Negurici, subofiţer la Poliţia Târgu Neamţ, devenit celebru după ce fosta soţie a făcut public un film în care era surprins momentul în când era amendată de cel ce-i fusese partener de viaţă, are din nou probleme.

El a fost reclamat penal de un şofer, pentru abuz în serviciu şi comportament necorespunzător funcţiei, considerând că a fost sancţionat contravenţional fără motiv. 
 
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ a transmis că pe numele agentului de la Poliţia Târgu Neamţ, „în perioada 2019 şi până în prezent au fost  înregistrate şi soluţionate şase sesizări“. 
 
Nu s-a specificat pentru ce a fost cercetat de către superiori şi care au fost motivele plângerilor depuse împotriva sa, dar de vreme ce omul legii îşi continuă activitatea este de presupus că anchetele ofiţerilor de la Control Intern au concluzionat că Narcis Negurici a procedat corect în timpul îndeplinirii atribuţiilor.  
 
Totuşi, oficialii de la Poliţia Neamţ au precizat că pe numele poliţistului sunt înregistrate două plângeri, care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamţ. Ultimul care l-a reclamat pe agent este Dan Toma, un consilier din comuna Agapia, pentru un incident care a avut loc în luna februarie a acestui an, în oraşul de la poalele Cetăţii Neamţ. 
 
Alesul local susţine că Narcis Negurici l-a oprit în trafic, după ce a claxonat o autospecială de poliţie care îi tăiase calea, ieşind dintr-o parcare, fiindu-i cerute actele pe un ton recalcitrant, că cel în uniformă nu şi-a declinat identitatea şi nici nu a vrut să-i precizeze motivul pentru care a fost tras pe dreapta. Pentru diverse abateri constatate a fost amendat cu 2.610 lei. 
 
„În data de 11.02. 2021, în jurul orei 14.50, în timp ce mă deplasam pe bulevardul Ştefan cel Mare din Târgu Neamţ, cu autoturismul (...), în dreptul brutăriei Panidol se afla maşina de poliţie, care intenţiona să iasă din parcare pe partea mea de mers, forţând ieşirea până la mijlocul benzii. (...) Pentru a evita coliziunea cu auto MAI am folosit semnalele acustice şi am depăşit continuându-mi traseul“, a declarat, pentru evz.ro, Dan Toma. 
 

Incidentul cu fosta soţie 

Printre cei care l-au reclamat s-a aflat şi Luminiţa Negurici, aceasta susţinând că fostul soţ se folosea de prerogativele funcţiei de poliţist la Biroul Ordine Publică Concret. Afirma că este hărţuită, şicanată şi amendată din răzbunare, cei doi divorţând acum trei ani. Iar lucrurile au luat o turnură nebănuită pe 9 octombrie 2019, când femeia a fost oprită în trafic, în echipajul de poliţie fiind şi fostul soţ. 
 
„La ora 11,45, am fost blocată în trafic de către un echipaj. Un agent, pe nume Florin Tărnăucă, a scos un telefon mobil pe care îl ţinea în mână, cu camera foto-video îndreptată spre mine. Cel de-al
doilea s-a recomandat ca fiind agent Negurici Dumitru Narcis. Acesta mi-a cerut actele personale şi cele ale maşinii, precum şi dovada că folia de pe portierele din spate este omologată, şi de asemenea, mi-a cerut ca să îi prezint cele două triunghiuri reflectorizante, trusa medicală şi extinctorul“, declara Luminiţa Negurici.
 
Filmul în care este redată scena amendării fostei soţii poate fi văzut
 
Aceasta mai spunea că a dat agentului actele, certificatul de înmatriculare şi asigurarea RCA şi că urma să caute şi celelalte lucruri cerute, ştiind că folia de pe geamurile din spate era în regulă. Femeia
mai preciza că nu a reuşit să prezinte ce i se mai solicitase, deoarece s-a panicat în momentul când a fost blocată de maşina poliţie din care a coborât şi fostul soţ. A fost amendată cu suma de 1.900 de lei, considerând că circumstanţele în care a primit contravenţia reprezintă un abuz. 
 
În prezent, pe rolul Judecătoriei Târgu Neamţ este un proces în care Luminiţa Negurici a solicitat daune de la fostul partener. Dincolo de divorţul celor doi, se poate spune că poliţistul Negurici nu a
acţionat cu tactul cerut tocmai de funcţia pe care o are. Dacă fosta nevastă era în culpă, ar fi putut lesne să lase un coleg să întocmească procesul-verbal, pentru a nu lăsa loc de interpretări.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările