Un preot din Bihor a fost găsit mort în uşa bisericii

Un preot din Bihor a fost găsit mort în uşa bisericii

Medicii nu au mai putut sa-i salveze viata

Preotul din localitatea bihoreană Borozel a fost găsit mort chiar în pragul bisericii. Vestea a căzut ca un trăznet peste sat, iar localnicii se pregătesc să-l conducă pe ultimul drum pe unul din cei pe care-l considerau un stâlp al comunităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preotul paroh Gheorghe Petru Stancea slujea de mai bine de 35 de ani în localitatea bihoreană Borozel. Era iubit de credincioşi şi apreciat de comunitate. S-a implicat în diferite proiecte, printre care şi renovarea bisericii, proiect pe care a reuşit să-l ducă la bun sfârşit. Nimic nu avea să prevadă nenorocirea ce urma să se petreacă. Preotul locuia la casa parohială şi a ales să meargă până la biserică, la aproximativ 100 de metri.

După ceva vreme,văzând că nu se mai întoarce, fiica acestuia s-a dus să-l caute. L-a găsit căzut pe jos, în pragul bisericii. Salvatorii ajunşi la faţa locului nu au mai avut ce face, decât să constate decesul.Din primele informaţii, preotul ar fi suferit un infarct.

Vestea a căzut ca un trăznet peste locuitorii din Borozel. Îl iubeau nespus de mult pe părintele Stancea. Unii spun că aceasta este un semne de la Dumnezeu. “Dumnezeu l-a iubit pe părinte atât de mult încât a ales să-l ia la El după ce a reşuşit să ne renoveze biserica. Era un bun gospodar şi un stâlp al comunităţii”, a spus un localnic.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în biserica din Borozel, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă.

Preotul paroh Gheorghe Petru Stancea s-a născut la 19 aprilie 1952. A absolvit  Seminarul Teologic Curtea de Argeş (1976), Facultatea de Teologie Oradea (1994) şi Master, tot la Oradea (2011). A fost hirotonit pe 1 ianuarie 1979 şi a fost preot  în  Husasău de Criş (1979-1983), repectiv Borozel din 1983 până în prezent.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările