Primii elevi de la Ştei vor afla peste o săptămână soluţia în dosarul eliminării de la Bacalaureat

Primii elevi de la Ştei vor afla peste o săptămână soluţia în dosarul eliminării de la Bacalaureat

Primii elevi vor afla saptamana viitoare decizia judecatorilor Curtii de Apel Oradea

Judecătorii Curţii de Apel Oradea au decis să amâne pronunţarea în dosarele a trei elevi din Ştei eliminaţi de la bacalaureat până pe 14 septembrie. Cei trei elevi fac parte din lotul de 12, care în primă instanţă au reuşit să obţină suspendarea procesului verbal de eliminare din examen, până la soluţionarea pe fond a cauzei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de elevi care au fost eliminaţi de la bacalaureat, în urma acuzaţiilor de fraudare a examenului susţinut la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei, au dat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi au obţinut suspendarea deciziei până la pronunţarea instanţei de fond.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Bihor, 12 elevi care au susţinut bacalaureatul la Colegiul din Ştei şi care fuseseră eliminaţi din examen pentru fraudă au obţinut suspendarea efectelor deciziei autorităţilor şcolare, astfel că lor li s-au eliberat diplomele de bacalaureat, iar absolvenţii au avut posibilitatea să se înscrie la studii universitare.

Decizia Tribunalului a fost atacată de reprezentanţii ISJ Bihor, procesul fiind programat iniţial în data de 19 august, la Curtea de Apel Oradea. Luna trecută, judecătorii s-au văzut nevoiţi să amâne luarea unei decizii „în vederea achitării de către recurent a diferenţei de taxă judiciară de timbru în cuantum de 80 lei”.

Ca urmare a repartizării ciclice pe completele de judecată obişnuite, noile termene de judecată au fost stabilite pentru zilele de 7, 9, 18 şi 28 septembrie, respectiv 9 octombrie 2015.

Astăzi, 7 septembrie, trei dintre dosare au ajuns pe masa judecătorilor, care au amânat însă pronunţarea soluţiei până în data de 14 septembrie.

Tot în 19 august, alţi peste 30 de elevi, tot de la Ştei, au obţinut în primă instanţă suspendarea proceselor verbale prin care aceştia au fost eliminaţi din examen.

Reamintim că, urmare a unei sesizări privind existenţa unor similitudini între 42 de lucrări la matematică provenind din centrul de examen Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a dispus analiza înregistrărilor din toate cele 14 săli în care s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), informa Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS). Ulterior, ISJ Bihor a decis ca 108 candidaţi din cei 191 care au susţinut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic "Unirea" să fie eliminaţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările