FOTO Premiile Mozes, decernate în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat. Au fost cinstiţi asistenţii din sistemul de urgenţă

FOTO Premiile Mozes, decernate în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat. Au fost cinstiţi asistenţii din sistemul de urgenţă

Premii pentru asistenti din medicina de urgenta Foto-Claudia Bonchis

Iniţiate de Cseke Attila pe vremea când era ministru al Sănătăţii, pentru cinstirea memoriei medicului orădean Mozes Karoly, la Oradea a avut loc cea de-a 6-a ediţie a Premiilor Mozes. Anul acesta, premiile au fost dedicate asistenţilor medicali care lucrează în sistemul de urgenţă. Premiaţi au fost trei asistenţi medicali din Bihor, iar un premiu a fost acordat, conform tradiţiei, unui asistent din alt judeţ, anul acesta, Satu Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premiile Mozes se acordă în fiecare an asistenţilor medicali, la iniţiativa deputatului bihorean Cseke Attila, în memoria medicului orădean Mozes Karoly, autorul  aşa numitei „Biblii” a îngrijirii bolnavului, o lucrare după care s-au format şi încă se formează asistenţii medicali din ţara noastră.

 Anul acesta, ajunse la ediţia cu numărul 6, premiile au avut în centru medicina de urgenţă. Prezent la Oradea cu această ocazie a fost şi secretarul de stat Raed Arafat. Alături de el au mai fost prezenţi la ceremonie subprefectul Iulius Delorean, viceprimarul Huszar Istvan, preşedintele Fundaţiei pentru Sănătate, Adrian Bumbu, medicul Foldes Adalbert, dar şi fiul patronului spiritual al evenimentului, dr. Mozes Gabor. Medic ortoped în Israel, Mozes Gabor a răspuns şi anul acesta invitaţiei organizatorilor şi a revenit la Oradea pentru eveniment. Oficialii care au luat cuvântul la începutul manifestării au subliniat importanţa sistemului medical de urgenţă şi a celor care sunt, zilnic, într-o luptă contra-cronometru pentru a salva vieţi omeneşti.

„Fără a nega problemele din sistem, este important să arătăm şi cealaltă faţă a lui. Este important să arătăm că există o faţă umană, o faţă pozitivă, că există oameni care lucrează în fiecare zi pentru ca pacienţii să se simtă bine îngrijiţi", a declarat Cseke Attila.

La rândul său, Raed Arafat a prezentat evoluţia sistemului al cărui fondator este, din 1990 până în prezent, precizând că, în ciuda rezultatelor obţinute până acum, sistemul nu este unul perfect ci „perfectibil”.

„Am ajuns până aici, dar nu suntem mulţumiţi pe deplin. Vrem mai mult. Nu există sisteme perfecte. Deviza noastră este să învăţăm şi să îmbunătăţim”, a precizat subsecretarul de stat.

Anul acesta au fost premiaţi trei asistenţi medicali din Bihor şi unul din Satu Mare. Medicul-şef al UPU Oradea, dr. Hadrian Borcea, a citit laudatio pentru Meda Alina Cornea, din cadrul UPU, care este asistent medical principal din 1993. Fostul şef al SAJ Bihor, dr. Tiberiu Bondar, a fost cel care l-a prezentat pe colegul său Molnar Frigyes Oszkar, următorul laureat al Premiilor Mozes. Tot dr. Hadrian Borcea a prezentat şi următoarea laureată, Alexandrina Rodica Vigdorovits - UPU Oradea. Jakab Csilla Melinda, care lucrează la SAJ Satu Mare, este asistentul medical din alt judeţ care a primit premiul anul acesta.

 Toţi au primit diplome, plachete şi felicitări, dar şi câte un exemplar al celebrului volum „Tehnica îngrijirii bolnavului”, aparţinând regretatului doctor orădean Mozes Karoly.  

 

Cseke Atilla, initiatorul evenimentului Foto-Claudia Bonchis

Imagini din aceeasi galerie
  • Cseke Atilla, initiatorul evenimentului Foto-Claudia Bonchis
  • Unul dintre premianti este din cadrul SAJ Bihor Foto-Claudia Bonchis
  • La eveniment a fost invitat si dr Raed Arafat Foto-Claudia Bonchis
  • Premii pentru asistenti din medicina de urgenta Foto-Claudia Bonchis
  • Dr. Raed Arafat Foto-Claudia Bonchis
  • Premii pentru asistenti din medicina de urgenta Foto-Claudia Bonchis
  • Premii pentru asistenti din medicina de urgenta Foto-Claudia Bonchis
  • Premii pentru asistenti din medicina de urgenta Foto-Claudia Bonchis
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările