Laszlo Tokes a arborat steagul românesc revoluţionar, cu gaură, lângă cel al Ţinutului Secuiesc

Laszlo Tokes a arborat steagul românesc revoluţionar, cu gaură, lângă cel al Ţinutului Secuiesc

Steagul Romaniei cu gaura a fost arborat langa steagul Tinutului Secuiesc

Eurodeputatul Laszlo Tokes a arborat drapelul românesc revoluţionar, cu gaură, la balconul cabinetului său din Oradea, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, al Ungariei şi al Uniunii Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Drapelul românesc revoluţionar, găurit, fără stemă, a fost arborat la balconul biroului eurodeputatului Laszlo Tokes. Sâmbătă seara, în prezenţa mai multor membri sau simpatizanţi ai Partidului Maghiarilor din Transilvania, Tokes a pus steagul alături de alte trei puse anterior.

“Ridicăm steagul românesc decupat de simbolul comunismului, chiar semn al libertăţii româneşti şi al biruinţei noastre cu 25 de ani în urmă împotriva dictaturii ceauşiste, naţional-comuniste”, a spus Tokes înainte de urca în balcon, într-un scurt discurs susţinut în mijlocul unei mulţimi de aproape 50 de persoane.

Celelalte trei steaguri arborate la balconul biroului sunt drapelul aşa-zisului ţinut secuiesc, simbol al autonomiei acestui ţinut, respectiv al solidarităţii tuturor ungurilor faţă de secuime, steagul european, arborat în septembrie ca simbol al unităţii, solidarităţii şi armoniei între popoarele Europei, simbol al drepturilor omului şi drepturilor comunităţilor minoritare, respectiv al valorilor europene şi cel arborat în octombrie, la aniversarea Revoluţiei din 1956, drapelul ungar decupat de simbolul comunismului, ca simbol al luptei împotriva comunismului şi al libertăţii maghiare de pretutindeni.

“Aceste steaguri în mod spontan au fost arborate şi împreună exprimă ordinea de valori ale noastre, sunt convins că nu numai ale ungurilor din România, ci ale tuturor popoarelor europene, respectiv ale românilor şi maghiarilor”, a spus Tokes.

În privinţa gândurilor şi sentimentelor care-l încearcă în aceste zile, Tokes a afirmat: “În memoria mea se desparte ceea ce s-a întâmplat atunci: ceea ce a fost un act spontan, curat, o revoltă populară genuină şi pornită din sânul nostru, fără speculaţii şi fără scenarii, de ceea ce s-a suprapus acestui act şi acestei revolte, toate murdăriile politice, speculaţiile, manipulările. Aceasta este o altă poveste. S-a suprapus asupra revoltei populare şi lovitura de stat care a urmat, asta este o altă poveste. Astăzi ar trebui să repornim din nou de acolo de unde am pornit în urmă cu 25 de ani”

El a mai spus că va propune aderarea la petiţia celor din secuime adresată Guvernului, ca dovadă că împărtăşesc idei comune şi pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de aceştia.

Întrebat cât timp vor rămâne steagurile arborate, Tokes a răspuns că atâta vreme cât îi vor îngădui organele oficiale, amintind că a primit, prin presă, un mesaj ‘neprietenos’ din partea prefectului Claudiu Pop, care a declarat, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă ca Tokes să arboreze drapelul românesc oficial.

Mai puteti citi:

Eurodeputatul Laszlo Tokes, somat să arboreze steagul românesc, la balconul biroului din Oradea

VIDEO Laszlo Tokes: "La acest ceas aniversar trebuie să ne redobândim crezul în schimbare, libertate, dreptate şi democraţie"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările