Laszlo Tokes: „Transilvania toată nu mai poate rămâne o colonie a Bucureştiului. Trebuie să continuăm schimbarea începută în 1989“

Laszlo Tokes: „Transilvania toată nu mai poate rămâne o colonie a Bucureştiului. Trebuie să continuăm schimbarea începută în 1989“

Laszlo Tokes

Eurodeputatul Laszlo Tokes a prezentat motivarea privind propunerea de retragere a Ordinului Naţional “Steaua României”, întocmită de Consiliul de Onoare  şi a anunţat că a cerut Curţii de Apel Bucureşti anularea deciziei Consiliului de Onoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Citind expresiile trecute în motivare, avem sentimentul că ne aflăm într-o cameră de interogare a Securităţii, unde ofiţeri specializaţi în minciună şi propagandă antimaghiară revarsă asupra noastră clişee învăţate sau că răsfoim dosare de odinioară ale securităţii, care mustesc de ideologie naţional-comunistă”, a afirmat Laszlo Tokes.

În urma studierii motivării, europarlamentarul reprezentat de avocatul său s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti, cerând  cerut anularea deciziei Consiliului de Onoare, pe motiv de nelegalitate a alegerii membrilor forului, de conflict de interese în cazul unor membri, respectiv de încălcare dură a Legii Avocaturii.

“M-am convins din nou că am procedat corect atunci când am insistat să beneficiez de sprijin juridic, devenind clar şi faptul că pentru elucidarea cazului va fi nevoie şi de un specialist în drept constituţional, respectiv în drept internaţional. Nu este adevărat că, aşa cum se precizează şi în motivare, am fost invitat prieteneşte la Bucureşti pentru o discuţie colegială ca între cavaleri”, susţine europarlamentarul.

Acesta a mai precizat încă odată că scandalul a început după declaraţiile pe care el le-a făcut la Lucrările Universităţii de Vară de la Tuşnad când printre altele a cerut şi autonomia maghiarilor.

“Transilvania toată nu mai poate rămâne o colonie a Bucureştiului. Prin urmare, trebuie să continuăm schimbarea de regim începută în 1989, atât la nivel de ţară, cât şi la nivel de politică minoritară. Steaua Timişoarei nu a putut fi stinsă nici măcar de atotputernicul Conducător, de aceea ea poate fi în continuare Steaua Libertăţii”, a afirmat Laszlo Tokes.

Totodată, europarlamentarul susţine că iniţiatorul scandalului politic a fost premierul Victor Ponta, iar  europarlamentarul Corina Creţu iniţiatorul din punct de vedere juridic, ea fiind membru în ordinul cavalerilor. Tokes a mai afirmat că europarlamentarul Creţua fost acuzată de Ion Mihai Pacepa în presa din America şi apoi în în cea din Anglia că ar fi agent KGB, şi în acelaţi timp o acuză de un “patriotism fals”.

Mai puteţi citi:

Mobilizare mondială pentru decoraţia lui Tokes

Tokes ameninţă cu instanţa dacă Băsescu îi retrage decoraţia. Precedentul Vadim

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările