Judecătorul Mircea Puşcaş, suspendat din funcţie de CSM

Judecătorul Mircea Puşcaş, suspendat din funcţie de CSM

Judecatorul Mircea Puscas

Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea judecătorului Mircea Puşcaş. Magistratul este anchetat  de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de trafic influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Mircea Puşcaş, judecător la Curtea de Apel Oradea,  este învinuit în două dosare pentru luare de mită. În cursul anului 2009, judecător la Tribunalul Bihor,Mircea Puşcaş, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.500 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător din cadrul unei instanţe din Oradea şi pentru a-l determina să pronunţe faţă de denunţător o pedeapsă cu suspendare condiţionată.


În anul 2011, magistratul a pretins 50.000 de  euro de la acelaşi denunţător pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Oradea şi pentru a-i determina să pronunţe faţă de denunţător o soluţie de achitare într-o altă cauză penală.


Banii au fost pretinşi prin intermediul inculpatului Piştuca Marcel. Din aceşti bani, inculpatul a primit de la denunţător numai suma de 20.000 de euro, atât direct cât şi prin intermediar, iar diferenţa, care urma să fie remisă la soluţionarea cauzei, nu a mai fost dată.


“ Denunţătorul a fost condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea. De asemenea, la scurt timp, instanţa de judecată l-a condamnat pe denunţător la pedeapsa cu închisoarea şi în cauza penală pentru a cărei soluţionare favorabilă acesta a remis inculpatului Puşcaş Mircea suma de 1.500 de euro în anul 2009”, se arată în comunicatul de presă transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie.


Sâmbătă, Mircea Puşcaş a ajuns în faţa judecătorilor de la  Curtea de Apel Oradea, care au decis să nu-l aresteze ci dor sa-i interzică să părăsească ţara. Imediat după  pronunţare,  procurorii DNA au făcut recurs, iar dosarul a ajns Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mircea Puşcaş a mai fost trimis în judecată şi pentru mărturie mincinoasă în cazul ofiţerului Florian Rob,  şeful secţiei rurale de poliţie Ciumeghiu. Până când se va dovedi dacă Mircea Puşcaş este vinovat sau nu,  CSM  a decis suspendarea lui din funcţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările