Dezvăluirile anchetatorilor despre doctoriţa acuzată că şi-a ucis bebeluşul: „A ţinut cadavrul copilului în casă timp de două zile“

Dezvăluirile anchetatorilor despre doctoriţa acuzată că şi-a ucis bebeluşul: „A ţinut cadavrul copilului în casă timp de două zile“

Doctoriţa Nadia Filip FOTO: Onaca Sebastian Photographer

Doctoriţa Nadia Filip şi-a ucis copilul în momentul în care avea aproximativ o lună, i-a ţinut cadavrul timp de două zile în locuinţa pe care o deţine în Oradea, după care l-a îngropat în curtea unei case din comuna bihoreană Auşeu, potrivit unor informaţii făcute publice vineri, 6 septembrie, de oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform sursei citate, doctoriţa Nadia Filip este urmărită penal pentru "săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie cu referire la infracţiunea de omor".

"La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor se află înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie cu referire la infracţiunea de omor. S-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la suspectă în cauză", a declarat Cotrău, fără a preciza momentul în care Filip a fost pusă sub acuzare. 

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Bihor a declarat că bebeluşul, o fetiţă, a fost ucis în data de 17 decembrie 2015.

"În concret, ca stare de fapt, s-a reţinut că în data de 17 decembrie 2015, în timp ce se afla la locuinţa sa din Oradea, suspecta a ucis-o pe fiica sa minoră în vârstă de o lună, după care, în 19 decembrie 2015, a transportat cadavrul acesteia şi l-a îngropat în curtea unui imobil din Auşeu, judeţul Bihor, fără să relateze cuiva despre această faptă", a mai spus procurora.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor a refuzat să ofere detalii despre modul în care a fost ucis copilul ori motivul care a determinat-o pe doctoriţă să comită fapta. 

"Cercetările continuă pentru lămurirea circumstanţelor cauzei, inclusiv determinarea împrejurărilor concrete în care a survenit decesul nou născutului", a spus Cotrău, refuzând să comenteze declaraţiile avocatului suspectei, Mircea Ursuţa, care le-a reproşat anchetatorilor că au minţit despre stadiul în care se află ancheta.

"Eu nu intru în polemici cu domnul avocat prin intermediul presei", a spus Cotrău.

I-a dus pe procurori la mormântul copilului

Nadia Filip, medic rezident la secţia Chirurgie I a Spitalului Judeţean din Oradea, a născut o fetiţă în a doua jumătate a lunii noiembrie 2015, ţinând secrete atât sarcina cât şi faptul că are un copil în faţa rudelor şi colegilor de muncă de la spital. 

Copilul a fost înregistrat, însă, fiindu-i eliberat certificat de naştere însă absenţa lui a fost descoperită după ce doctoriţa s-a căsătorit şi, pentru că a preluat numele soţului, s-a prezentat la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, pentru preschimbarea cărţii de identitate, unde i s-a solicitat o copie a certificatului de naştere pentru copil

Femeia a negat că ar avea copii dar, având dovezi că minte, funcţionarii au sesizat cazul organelor de anchetă penală. Audiată fiind de procurori, doctoriţa a recunoscut în final că a fost mămică, pretinzând că bebeluşul a murit din cauza unor probleme de sănătate iar ea l-a îngropat, ţinând întreaga poveste ascunsă.

Filip a fost cea care, spun sursele Adevarul.ro, le-a dezvăluit procurorilor locul unde şi-a îngropat copilul mort, osemintele bebeluşului fiind ridicate în urmă cu o săptămână şi depuse la Serviciul de Medicină Legală Bihor, pentru efectuarea necropsiei. 

Nu au dovezi

La fel cum femeia a ţinut secret naşterea şi moartea copilului ei, şi procurorii au negat vreme de două săptămâni faptul că ea a fost pusă sub acuzare pentru o formă agravată a infracţiunii de omor, permiţându-i, astfel, să profeseze fără oprelişti ca medic, intrând chiar în sala de operaţii, până miercuri, 4 septembrie, când femeia a ales să intre în concediu. 

De altfel, într-un comunicat dat publicităţii joi seara, avocatul Mircea Ursuţa, apărătorul doctoriţei, a pus la îndoială atât deontologia procurorilor, care ar fi indus în eroare opinia publică declarând că nu au suspect în cauză deşi urmărirea penală era începută încă de luna trecută, dar şi profesionalismul de care au dat dovadă în acest caz, acuzând-o pe femeie de omor, fără a avea vreo dovadă palpabilă a faptului că l-ar fi ucis „Legal, în cauză nu se poate reţine săvârşirea de către doamna Filip a niciunei infracţiuni - aspectele morale exced cadrului procesului penal”, se arată în document. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: