Amenzi record de 80.000 lei pentru firma de termoficare din Oradea. Ce au descoperit comisarii Gărzii de Mediu

Amenzi record de 80.000 lei pentru firma de termoficare din Oradea. Ce au descoperit comisarii Gărzii de Mediu

Foto: Adevărul.ro

Societatea Termoficare Oradea a încasat două amenzi în valoare totală de 80.000 lei pentru poluare, dar şi pentru păstrarea în funcţiune a unui cazan vechi de gaz, neautorizat, sancţiunea fiind dispusă în urma unui control comun al Gărzii de Mediu Bihor şi al Agenţiei de Protecţia Mediului Bihor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În baza autorizaţiei de mediu integrate, societatea Termoficare are obligaţia de a transmite rapoarte privind emisiile de gaze, trimestrial respectiv anual. În raport au fost semnalate depăşiri la limitele maxime de noxe admise",  a declarat pentru Adevărul.ro comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor. 
 
Săptămâna trecută, după primirea rapoartelor, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Bihor şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor au realizat un control comun la societatea de termoficare, rezultatele analizelor relevând că firma provoacă în continuare o poluare majoră a aerului, motiv pentru care a fost sancţionată cu o amendă de 40.000 lei. 
 
O altă sancţiune, tot cu o amendă de 40.000 lei, a fost dictată pentru folosirea unui cazan vechi de gaz, care nu deţine autorizaţie de mediu. 
 
"Noi am dispus oprirea instalaţiei neconforme şi intrarea în legalitate, adică efectuarea demersurilor şi obţinerea autorizaţiei de mediu pentru acel cazan. Compania are la dispoziţie 15 zile pentru plata a jumătate din minimul amenzii sau contestarea în instanţă a sancţiunilor", a mai spus Togor. 
 
Societatea de termoficare din Oradea a mai fost sancţionată şi anul trecut pentru menţinerea în funcţiune a vechiului cazan pe gaz, cu o amendă de 30.000 lei, iar Garda de Mediu a dispus atunci ca măsură complementară închiderea acestuia.
 
Societatea a plătit amenda pentru a beneficia de reducerea ei la jumătate, concomitent contestând-o în instanţă, dar a menţinut în funcţiune cazanul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările