Șomerii din Bihor și Maramureș primesc o șansă la angajare și la formarea profesională

Șomerii din Bihor și Maramureș primesc o șansă la angajare și la formarea profesională

Şomerii din Oradea primesc o șansă

Proiectul „Resurse umane calificate, locuri de muncă ocupate", urmărește accesul la educaţie, în următoarele 24 de luni, a 600 de şomeri din judeţele Bihor, Maramureş şi Satu Mare. La finele proiectului șomerii vor absolvi gratuit  cursuri de formare profesională, cu stagii de practică în Bihorși Maramureș.  

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul este derulat de Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş în calitate de beneficiar, parteneri fiind Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor. La finele proiectului 900 de persoane din toate cele trei județe vor fi informate şi conştientizate cu privire la piaţa muncii, în timp ce 600 de persoane vor beneficia de programe de consiliere şi orientare în carieră.


Un foarte important scop al proiectului este ca 300 de persoane să aibă parte pe lângă consiliere și de  cursuri de formare profesională ca barman, chelner, bucătar şi lucrător în pensiuni turistice. Stagiile de practică se vor face în Centrul de Formare Profesională de la complexul sindical din Pădurea Neagră și la cel din Ocna Şugatag (Maramureş). La conferinţa de lansare a proiectului au participat reprezentanţi ai mişcării sindicale din Bihor, cadre didactice, inspectorul general şcolar Dorel Luca, directorul AJOFM Bihor, Doru Drăghici, alţi invitaţi.

Proiectul „este finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5. Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1 - Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare.

Valoarea eligibilă este de 1.766.980 lei, iar perioada de aplicare este de doi ani. Înscrierile la proiect se vor face după principiul „primul venit, primul servit", iar informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Sindicatul din Învăţământ Bihor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările