UPDATE Atac terifiant într-un spital din Iaşi. Un pacient de 78 de ani a înjunghiat doi oameni! Unul a murit! FOTO

UPDATE Atac terifiant într-un spital din Iaşi. Un pacient de 78 de ani a înjunghiat doi oameni! Unul a murit! FOTO

Ilie Roşu a fost dus la Spitalul de Psihiatrie "Socola" Foto: Teo Furtună

Un bărbat din Iaşi, de 78 de ani, internat la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi, cu afecţiuni cardiace, a înjunghiat mortal un alt pacient de 76 de ani. Totodată, atacatorul a rănit la mână şi o asistentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ora 15.35 Reprezentanţii Spitalului "Sf. Spiridon" au demarat o anchetă în acest caz. "Nu ştim despre existenţa unui conflict. Nici medicii, asistenţii care erau în clinică nu ne-au putut relata. Poliţia urmează să stabilească circumstanţele acestui eveniment nefericit, iar spitalul derulează o anchetă", a precizat medicul Diana Cimpoeşu.

Ora 15.00 Rudele lui Ilie Roşu din comuna Coarnele Caprei sunt şocate de fapta sa. Potrivit acestora, bărbatul a fost internat acum o săptămână şi jumătate de fiica sa. Aceasta ar fi vrut să îl externeze în weekend, însă medicii i-ar fi spus că îi vor da drumul acasă la începutul acestei săptămâni. 

Ilie Roşca are 11 copii.

Ora 14.00„Se fac cercetări pentru omor calificat în loc public. Aparent, persoana a acţionat făcăr motiv. În cazul asistentei nu vom merge pe tentativă de omor", a precizat Vasilii Pretula, prim- procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Ilie Roşu a fost dus la Spitalul "Sf. Spiridon" pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Medicii urmează să stabilească dacă bărbatul a avut discernământ în momentul săvârşirii faptei.


Click pe colaj pentru mai multe imagini cu Ilie Roşu

Ilie Roşu şi-ar fi înjunghiat victima cu un cuţit cu lama de 10 - 12 centimetri.

Ora 13.00 Ovidiu Leonida avea un băiat în Australia şi mai mulţi nepoţi. Inginerul a fost internat, pe 8 iunie, la Spitalul "Sf. Spiridon".

Ora 12.00 Potrivit anchetatorilor, agresorul, pe numele său Ilie Roşu, i-a aplicat victimei cinci lovituri de cuţit. Asistenta rănită, Irina Abălăesei, avea experienţă mare la spital.

O femeie din Centrul de Violenţă Domestică a ajuns la spital după ce a fost bătută cu sălbăticie şi înjunghiată de partenerul de viaţă UPDATE

Ora 10.36 Atacul a avut loc într-un salon al Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi, în care se mai aflau alţi opt pacienţi. Atacatorul l-a înjunghiat pe Leonida Ovidiu de cinci ori. Asistenta, care în momentul atacului şocant îngrijea un alt pacient din salon, a fost luată prin suprindere şi rănită uşor la mână.

„Evenimentul s-a întâmplat într-un salon din Clinica Medicină Internă cu profil cardiologic a spitalului. Pacientul a fost preluat imediat de către echipa de urgenţă, a fost resuscitat. S-a diagnosticat un stop cardio-respirator datorat unei plăgi cardiace. S-a intrat în sala de operaţie la chirurgie vasculară şi s-au depus eforturi timp de o oră, împreună cu echipa de la Terapie Intensivă. În ciuda tuturor manevrelor de resuscitare evoluţia pacientului a fost una nefavorabilă declarându-se decesul", a declarat medicul Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Spiridon" din Iaşi.

EXCLUSIV Amendată că ţipa la bătaia soţului 

Ora 10.20 Bărbatul decedat este Leonida Ovidiu (76 de ani). A fost înjunghiat în inimă. "Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva într-un spital din România", a spus Aurora Postu, rudă cu bărbatul decedat. Atacatorul a fost dus de poliţişti la Spitalul Socola pentru expertiză.

Cuţitarul de la fast- food, client vechi al oamenilor legii. A fost despăgubit de CEDO pentru o bătaie încasată de la poliţişti

Ora 10.12 Bărbatul atacator are 78 de ani şi suferea de afecţiuni pulmonare şi cardiace. A înjunghiat mortal un alt bărbat de 76 de ani cu multiple internări. O asistentă a fost rănită la mână. "Pacietnul de 78 de ani nu avea antecedente psihice", au spus oficialii spitalului.


Scandal la Liceul "Dimitrie Cantemir" din Iaşi. Un elev şi-a agresat profesorii UPDATE

Ora 9.40 Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Vom reveni cu amănunte

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a fi la curent cu noutăţile din Iaşi din acest final de săptămână

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările