UNICEF intervine în cazul groaznic al Mariei, fetiţa violată şi ucisă în Italia: „Credeam că mediul din jurul meu era încă prietenesc pentru copiii noştri”

UNICEF intervine în cazul groaznic al Mariei, fetiţa violată şi ucisă în Italia: „Credeam că mediul din jurul meu era încă prietenesc pentru copiii noştri”

Andreea şi Marius Ungureanu şi-au condus fetiţa pe ultimul drum în Italia FOTO ilquaderno.it

Maria Ungureanu a fost condusă vineri, 1 iulie, pe ultimul drum de întreaga comunitate din localitatea San Salvatore Telesino, Italia. În ziua înmormântării, localitatea a fost în doliu, după cum a declarat primarul Fabio Romano.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maria Ungureanu, fetiţa de 10 ani din judeţul Iaşi care acum două săptămâni a fost violată şi apoi ucisă, a fost înmormântată în Italia. Rudele fetiţei din satul natal, bunicii, unchii şi verişorii nu au putut ajunge la înmormântarea Mariei.

Copila, elevă în clasa a doua la o şcoală din San Salvatore Telesino, a fost condusă pe ultimul drum de părinţi şi de întreaga comunitate din localitatea în care se mutase acum doi ani. În San Salvatore Telesino, din regiunea Campania, vineri a fost declarată zi de doliu. 

Potrivit presei din Peninsulă, modul în care Maria şi-a pierdut viaţa i-a îngrozit pe italieni. Reprezentantul regional UNICEF, Carmen Maffeo, s-a arătat indignată de felul în care fetiţa de numai 10 ani şi-a găsit sfârşitul. Într-o scrisoare pe care părinţii copilei au primit-o de la reprezentantul UNICEF se subliniază că Maria a devenit un simbol al inocenţei în lume.

„Deplâng tinereţea Mariei sfârşită brusc, deplâng puritatea Mariei violată brutal, deplâng zâmbetul Mariei care a dispărut pentru totdeauna din casa voastră, din comunitatea voastră şi din lumea întreagă. În calitate de preşedinte UNICEF cunosc durerea copiilor apăsaţi de războaie şi de sărăcie, de exploatare şi boală, de violenţă şi de ignoranţă, şi pentru a mângâia suferinţa lor lucrez neîncetat alături de voluntarii mei. Cu toate acestea, aveam speranţa că mediul din jurul meu era încă prietenesc pentru copiii noştri şi că «orcii »trăiau în altă parte. Din păcate, nu este aşa; încrederea noastră a fost distrusă odată cu viaţa Mariei. Cu toate acestea, copila noastră a devenit un simbol al inocenţei violate, al unei protecţii insuficient de vigilente, al unei protecţii insuficiente”, a precizat reprezentantul regional UNICEF, Carmen Maffeo.

Maria Ungureanu a sfârşit tragic duminică, 19 iunie, după ce a fost violată şi lăsată să se înece într-o piscină a unui restaurant din San Salvatore Telesino. Micuţa locuia aici alături de părinţii săi, Marius şi Andreea Ungureanu. 

Potrivit anchetei derulate în Italia, fetiţa a fost văzută ultima dată duminică, 19 iunie, în jurul orei 19.00, plimbându-se prin piaţa din localitate. Peste aproape două ore, tatăl minorei alerta autorităţile că nu-şi găseşte copila. Căutările au fost demarate imediat, dar fără rezultat. Maria a fost găsită după mai multe ore plutind în piscina unui restaurant din localitate. Autopsia efectuată a arătat că micuţa a murit înecată, neştiind să înoate. Medicii legişti au mai precizat că, înainte de a fi lăsată să se înece, copila de zece ani a fost violată. Principalul suspect pentru violarea şi uciderea Mariei este un tânăr român, Daniel, în vârstă de 21 de ani, prieten cu tatăl fetiţei.

Citeşte şi:

Drama familiei fetiţei de 10 ani violate şi ucise în Italia: „Am înlemnit când am văzut ştirea la televizor“

 

În timpul slujbei, copiii din San Salavatore au lăsat să zboare spre cer mai multe baloane FOTO ilquaderno.it

Imagini din aceeasi galerie
  • În timpul slujbei, copiii din San Salavatore au lăsat să zboare spre cer mai multe baloane FOTO ilquaderno.it
  • Marius și Andreea Ungureanu și-au condus fetița pe ultimul drum în Italia FOTO ilquaderno.it
  • Întreaga comunitate din San Salvatore Treviso a fost alături de părinții Mariei FOTO ilquaderno.it
  • Vineri, 1 iulie, în localitatea San Salvatore Treviso a fost declarată zi de doliu FOTO ilquaderno.it
  • Maria Ungureanu a fost înmormântată de un sobor de preoți catolici FOTO ilquaderno.it
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările