Un ieşean cere 15.000 de euro pentru suferinţele din timpul comunismului

Georgel Harţescu (56 de ani) cere daune morale de la statul român pentru suferinţele îndurate de el şi de familia lui înainte de 1989. Primul termen al procesului este pe 15 decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plângerea adresată instanţei, Georgel Harţescu susţine că în 1951 părinţii săi au fost trimişi în mijlocul Bărăganului şi au fost nevoiţi să locuiască într-un bordei.

Într-un astfel de bordei s-a născut la scurt timp fratele meu şi la 23 aprilie 1954 m-am născut  şi eu. Perioada trăită în asemenea condiţii insalubre, animalice m-a marcat toată viaţa, atât eu cât şi fratele meu îmbolnăvindu-ne sever", a precizat bărbatul în plângerea adresată instanţei.

Mai citiţi şi:

Milioane de euro despăgubiri pentru torturile comuniste

Iaşi: A îndurat tortura comuniştilor din dragoste pentru un partizan

De abia în anul 1955 familiei Harţescu i-a fost ridicată interdicţia şi restricţia domiciliară. „Disperarea, umilinţa, spaima şi teroarea ne-au pătruns în întreaga fiinţă şi ne-a marcat, urmărindu-ne toata viaţa. Supravegheat şi urmărit continuu, nu am putut urma şcoli superioare, fiind nevoit să mă mulţumesc cu studii medii, care să-mi asigure existenţa", a susţinut Georgel Harţescu. Ieşeanul a cerut 10.000 de euro daune morale pentru suferinţele îndurate de el şi 5.000 de euro pentru părinţii lui.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările