Un cetăţean turc a încercat să intre în ţară cu peste 27 de kilograme de chihlimbar. Unde a încercat să le ascundă

Un cetăţean turc a încercat să intre în ţară cu peste 27 de kilograme de chihlimbar. Unde a încercat să le ascundă

Foto Poliţia de Frontieră

Peste 27 de kilograme de chihlimbar sub formă de şiraguri de mărgele au fost găsite la punctul de frontieră Sculeni, ascunse în roata de rezervă, în portierele şi în bordul unui autoturism condus de un cetăţean turc.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 55 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei. Cu această ocazie echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, în portiere şi în bordul autoturismului, cantitatea de 27,8 kg de şiraguri de mărgele de culoare galben-maroniu, transparente, presupuse  a fi din chihlimbar”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Şoferul a primit o amendă de 5.000 de lei şi bunurile au fost reţinute, în vederea confiscării şi expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea şi valoarea lor, mai precizează sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările