Un angajat al Spitalului Socola, prins că fura mâncarea bolnavilor, a fost dat afară. Alţi doi au fost sancţionaţi drastic

Un angajat al Spitalului Socola, prins că fura mâncarea bolnavilor, a fost dat afară. Alţi doi au fost sancţionaţi drastic

Trei angajaţi de la Institutul de Psihiatrie „Socola” au fost  prinşi furând mâncare FOTO Adevărul

Un angajat al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi şi-a pierdut locul de muncă, iar alţi doi au fost mutaţi disciplinar după ce toţi trei au fost prinşi cu mâncare sustrasă din bucătăria spitalului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia de disciplină a Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi a decis sancţionarea a trei angajaţi ai unităţii medicale din cauză că, în urma unui control de rutină, în maşinile incriminaţilor a fost găsită mâncare din bucătăria spitalului.

Conducerea spitalului a descoperit că angajaţii furau din alimentele bolnavilor pe 27 octombrie 2015, atunci când, la ieşirea din unitatea medicală, le-au fost verificate maşinile personale de către firma de pază a unităţii medicale.  

Atunci, Comisia de disciplină a început o anchetă, însă, din cauză că angajaţii au tras de timp, luându-şi concediu sau neprezentând un punct de vedere la acuzaţiile aduse, spitalul a finalizat cercetarea disciplinară abia după aproape jumătate de an.

Astfel, conducerea unităţii medicale a decis desfacerea contractului de muncă a unuia dintre angajaţi, din cauză că, în urmă cu câţiva ani, a mai comis o faptă similară. Ceilalţi doi angajaţi care au furat mâncare din alimentele bolnavilor au fost sancţionaţi cu diminuarea salariului pe următoarele trei luni şi cu schimbarea locului de muncă, de la unitatea centrală a institutului, la secţiile exterioare Şipote, respectiv Bârnova. „A fura din hrana bolnavului este un lucru inacceptabil, iar aceste măsuri trebuie să fie un exemplu pentru cei care ar putea gândi pe viitor să comită asemenea fapte. Angajaţii cărora nu le-a fost desfăcut contractul de muncă vor fi monitorizaţi foarte atent în următorii ani şi sper că au înţeles ceva din ceea ce li s-a întâmplat. Pe viitor, dacă vor mai intra în atenţia Comisiei de disciplină, indiferent de fapta comisă, li se va desface contractul de muncă”, a precizat medicul Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.


Potrivit conducerii Institutului de Psihiarie „Socola”, cei doi angajaţi care au rămas să lucreze în continuare în unitatea medicală nu au mai fost în atenţia Comisiei de disciplină.

 

Citeşte şi:

La un spital din judeţul Iaşi nu se mai fac operaţii: au plecat toţi anesteziştii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările