Tânăra care este pe primul loc anul aceasta la rezidenţiat: „Salariul nu reprezintă principala motivaţie pentru un absolvent de Medicină”

Tânăra care este pe primul loc anul aceasta la rezidenţiat: „Salariul nu reprezintă principala motivaţie pentru un absolvent de Medicină”

Lucia Indrei  FOTO Facebook/Lucia Indrei

Rezultatul obţinut la examenul de rezidenţiat nu este cel final şi se poate schimba după contestaţii. Anul acesta, concurenţa a fost şi mai mare, după ce Ministerul Sănătăţii a alocat doar 6.219 posturi în întreaga ţară, faţă de 9.011 anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

O ieşeancă este pe primul loc la rezidenţiat, anul acesta. Lucia Indrei a obţinut 943 de puncte din totalul de 950. 

Tânăra este absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi a fost şefă de promoţie. Lucia îşi doreşte să rămână să lucreze în România, dar spune că asta nu ţine doar de ea.

„Încerc să rămân în România. Totul depinde şi de condiţii. Nu am plecat de la început cu ideea de a părăsi ţara, dar asta nu înseamnă că este imposibil. Pe parcursul facultăţii m-au atras mai mult domeniile legate de Medicină Internă şi Cardiologie. Mai sunt câteva zile până la repartiţie, în care se mai poate gândi unde şi cum”, a explicat tânăra pentru TVR Iaşi.
 
Şi în 2015 Lucia a luat examenul de Bacalaureat cu nota 10. A absolvit Colegiul Naţional din Iaşi. 
 
Ieşeanca susţine că, pe lângă salariile decente, medicii au nevoie de siguranţă şi încredere din partea pacienţilor, potrivit sursei citate. 
 
„S-au făcut eforturi de a creşte salariul medicilor rezidenţi, dar salariul nu reprezintă principala motivaţie pentru un absolvent de Medicină. Contează foarte mult şi posibilitatea de a rămâne într-un centru universitar, posibilitatea de a face cercetare şi ideea de a avea siguranţa unui loc de muncă după rezidenţiat”, spune ieşeanca Lucia Indrei.
 
Examenul de rezidenţiat a avut loc duminică, 22 noiembrie, în cele şase centre universitare din ţară. Anul acesta, concurenţa a fost şi mai mare, după ce Ministerul Sănătăţii a alocat doar 6.219 posturi în întreaga ţară, faţă de 9.011 anul trecut.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările