Probleme cu funcţionarea aparaturii medicale şi asigurarea oxigenului la două spitale din Iaşi

Probleme cu funcţionarea aparaturii medicale şi asigurarea oxigenului la două spitale din Iaşi

Spitalul Mobil de la Leţcani, jud. Iaşi  FOTO Alina Batcu

Autorităţile locale şi medicale din judeţul Iaşi au demarat verificări la două unităţi medicale din judeţ după ce în noaptea de luni spre marţi, 7 spre 8 decembrie, au fost înregistrate probleme. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi susţin că viaţa pacienţilor nu a fost pusă în pericol.

Şefii Prefecturii şi Consiliului Judeţean Iaşi au făcut marţi, 8 decembrie, verificări la Spitalul mobil de la Leţcani şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, în urma unor probleme privind funcţionarea aparaturii medicale, dar şi în ceea ce priveşte asigurarea oxigenului necesar pacienţilor.

Pentru Spitalul Modular de la Leţcani s-a luat decizia instalării unor stabilizatoare de tensiune, astfel încât să nu mai existe întreruperi în alimentarea cu energie electrică. 

„Sunt constatate de ceva vreme nişte fluctuaţii la alimentarea cu energie electrică. Variază foarte mult tensiunea. Am avut astăzi (n. red. - marţi, 8 decembrie) o întâlnire şi cu cei de la E.ON să vedem ce se poate face. Noi vom încerca să instalăm nişte surse neîntreruptibile pentru a asigura tensiunea normală pentru funcţionarea echipamentelor. Există riscul de a se defecta echipamentele medicale din cauza problemelor de tensiune. Situaţia este delicată pentru că aceste întreruperi durează 2 secunde, iar generatoarele nu pot intra în funcţiune, ele au nevoie de 5 secunde”, spune Alina Popa, directorul Euronest. 

În ceea ce priveşte Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi, s-a decis înlocuirea în regim de urgenţă a unui compresor de ridicare a presiunii, parte a staţiei de producere a oxigenului, care s-a defectat în cursul nopţii de 7 spre 8 decembrie.

Viaţa pacienţilor nu a fost pusă în pericol, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.

„Am verificat la Consiliul Judeţean şi există încă din luna mai solicitări ale conducerii spitalului de Pneumoftiziologie de a aloca resurse financiare pentru efectuarea de reparaţii urgente a staţiei de oxigen. Din păcate, vechea conducere a rămas impasibilă la aceste solicitări, iar astăzi ne aflăm într-o situaţie delicată. Acordăm tot suportul nostru celor două spitale pentru a asigura pacienţilor tot ceea ce aceştia au nevoie”, a declarat Marius Dangă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările