Radu Prisăcaru, pupilul lui Fenechiu la Prefectura Iaşi, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare. Tot lotul „mită la prefect“, trimis după gratii

Radu Prisăcaru, pupilul lui Fenechiu la Prefectura Iaşi, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare. Tot lotul „mită la prefect“, trimis după gratii

Radu Prisăcaru FOTO ADEVĂRUL

Prefectul-suspendat al Iaşiului, Radu Prisăcaru, a fost condamnat joi seară, 12 iunie, la patru ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de luare de mită. Un avocat, fostul şef al ADS şi un om de afaceri din Iaşi, finul lui Crin Antonescu, merg şi ei în închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 9.00 Fostul şef al Agenţiilor Domeniului Statului de la Iaşi, Flavius Ioniţă, s-a predat şi el în cursul nopţii. Omul de afaceri Cristian Maftei, care a primit pedeapsa cea mai grea - 6 ani cu exectuare, este încă în libertate.

UPDATE 22.00 Radu Prisăcaru şi avocatul Toni Baltag s-au predat la poliţie şi se află în custodia autorităţilor. Omul de afaceri Cristian Maftei şi fostul şef al ADS, Flavius Ioniţă, sunt căutaţi de poliţişti. 

Dosarul de corupţie al prefectului suspendat al Iaşiului se afla pe rolul instanţelor din 2007, atunci când a ajuns iniţial spre judecare la Curtea de Apel Iaşi. 

Radu Prisăcaru a fost acuzat de luare de mită, el primind patru ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă pe care a primit-o şi în fond. Au mai fost condamnaţi: 

Cristian Maftei - om de afaceri, finul lui Crin Antonescu, 6 ani de închisoare.

Toni Baltag - avocat, 3 ani de închisoare.

Flavius Ioniţă - 3 ani de închisoare, fost şef al ADS.

*toate pedespele sunt cu executare

La sfârşitul lunii august 2006, prefectul Radu Prisăcaru a fost arestat de DNA pentru că ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 pe care urma să le primească Norina Forna. Alături de el au fost ridicaţi şi şeful Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Flavius Ioniţă, omul de afaceri Cristian Maftei şi avocatul Toni Baltag. 

Cei patru au fost arestaţi o lună, iar la sfârşitul anului 2006 au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi complicitate la luare de mită.

Pe aceeaşi temă:

Radu Prisăcaru, în boxa marilor corupţi

Transformatoarele au lăsat pe întuneric imperiul lui Fenechiu. Afacerile cu statul care l-au îmbogăţit pe baronul liberal

Deznodământ în dosarul „mită la prefect” după cinci ani de judecată

Scandal între judecători şi avocaţi în dosarul prefectului de Iaşi acuzat de luare de mită

Dosarul prefectului de Iaşi acuzat de luare de mită amânat din cauza unei expertize

Bătaie de joc: Dosarul prefectului de Iaşi a fost trimis a patra oară la Curtea Constituţională

Iaşi: „Am intuit că este vorba despre şpagă"

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: