Patricia Kaas a venit la Iaşi împreună cu Tequila, bichonul maltez care o însoţeşte în toată lumea. Reguli dure la concertul susţinut de artistă în Capitala Moldovei

Patricia Kaas a venit la Iaşi împreună cu Tequila, bichonul maltez care o însoţeşte în toată lumea. Reguli dure la concertul susţinut de artistă în Capitala Moldovei

Tequila (în prim-plan), urmată de Patricia Kaas, urcând scările Primăriei Iaşi FOTO Adevărul

Artista franceză susţine un recital mâine, 19 iunie, în faţa Palatului Culturii din Iaşi, eveniment programat în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patricia Kaas a susţinut astăzi, 18 iunie, o conferinţă de presă la Primăria Iaşi, în cadrul căreia a vorbit despre concertul pe care-l va susţine mâine în faţa Palatului Culturii din Iaşi. 

Cântăreaţa franceză în vârstă de 46 de ani va cânta începând cu ora 20.30, pe o scenă amplasată în aer liber, iar concertul face parte din turneul de promovare al albumului "Kaas chante Piaf", care a debutat pe 5 noiembrie 2012 şi care este conceput să marcheze 50 de ani de la moartea lui Edith Piaf. Albumul s-a vândut deja în 16 milioane de exemplare în 47 de ţări.

Patricia Kaas a venit însoţită de căţelul ei, Tequila, o femelă bichon maltez pe care a primit-o în dar în 2001 de la regizorul francez Claude Lelouch, în timpul filmărilor la pelicula "And now... Ladies&Gentlemen...", în care Kaas a jucat alături de Jeremy Irons. 

Tequila o însoţeşte pe Patricia Kaas peste tot în lume şi chiar îşi aşteaptă stăpână în culise să termine concertul. Căţelul a lătrat de fiecare dată când Patricia Kaas a fost aplaudată în timpul conferinţei de presă. 

"Am început să când Edith Piaf încă de copil. După ce am ascultat mai multe piese de-ale ei, m-am regăsit pe mine. Am călătorit aproape peste tot în lume, în ţări mai mici sau mai mari şi nu mi s-a întâmplat ca undeva cineva să-mi spună că n-a auzit de Edith Piaf. Este o artistă enormă şi am considerat că muzica ei trebuie adusă în actualitate, că merită un omogiu la 50 de ani de când a dispărut", a spus Patricia Kaas, devenită celebră cu melodia "Mademoiselle chante le blues", despre turneul personal.

Patricia Kaas a spus în prezentarea făcută recitalului că îşi propună să aducă "profunzime şi nuanţe" muzicii lui Piaf. Spectacolul a mai fost prezentat deja pe scene celebre ale lumii, precum Albert Hall din Londra şi Carnegie Hall din New York.

Organizatorii concertului au amenajat 6.000 de locuri pentru spectatori pe esplanada din faţa Palatului Culturii, dintre care 4.000 pe scaune şi 2.000 în picioare. Preţul biletelor, vândute în mare majoritate, variază între 175 de lei la categoria I şi 50 de lei la categoria V.

Pe de altă parte, staff-ul Patriciei Kaas a mediatizat câteva reguli foarte stricte, pe care, dacă le încalcă, spectatorii vor fi invitaţi să părăsească incinta:

Nu este permis accesul cu aparate foto sau de filmat de orice fel, umbrele, bidoane de plastic, doze, cutii de băutură, arme de orice fel. În acelaşi timp, este interzisă filmarea sau fotografierea cu telefoane mobile sau utilizarea reţelelor wireless de pe telefon.

Accesul spectatorilor se face pe strada Palat (dinspre Podu Roş), în dreptul Casei Dosoftei (pe linia de tramvai) pentru sectoarele A, B, C, D şi E şi de pe bulevardul Ştefan cel Mare (în dreptul porţii de la Şcoala "Gheorghe Asachi") pentru sectorul F.

Mai puteţi citi:

Patricia Kaas cântă la Iaşi pe 19 iunie. Concertul are loc în cadrul celui mai important festival cultural organizat vreodată în Capitala Moldovei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările