Oraşul din România unde masca e obligatorie şi în unele spaţii publice. Funcţionarii, obligaţi să-şi noteze numele tuturor cetăţenilor cu care au vorbit

Oraşul din România unde masca e obligatorie şi în unele spaţii publice. Funcţionarii, obligaţi să-şi noteze numele tuturor cetăţenilor cu care au vorbit

În pieţele din Iaşi se poate intra doar cu mască de protecţie FOTO Iasi Tv Life

Creşterea numărului de infecţii cu noul tip de coronavirus a determinat autorităţile de la Iaşi să dispună măsuri suplimentare de protecţie. Pe lângă regulile stabilite la nivel naţional, autorităţile celui mai mare oraş din Moldova impun cetăţenilor, de la finele săptămânii trecute, să poarte mască, în anumite condiţii, şi în spaţiile deschise publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

O hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că purtatul măştii de protecţie este obligatoriu, de pildă, în pieţele agroalimentare din oraş. În Iaşi există cel puţin trei astfel de unităţi unde, mai ales în zilele de weekend, cetăţemnii se înghesuie la cumpărături.
 
Pe lângă această regulă, autorităţile au restricţionat şi numărul maxim de persoane ce pot fi, în acelaşi timp, într-o piaţă, la maximum 100.Vânzătorii trebuie să poarte şi ei mască, marfa trebuie acoperită cu folie de protecţie iar atingerea ei este interzisă. Prin aceeaşi hotărâre, autorităţile au impus mască de protecţie şi în şantierele unde lucrează cel puţin trei muncitori. 
 
 
Tot de la finele săptămânii trecute, în toate spaţiile închise ale Primăriei Iaşi sau ale unităţilor subordonate nu pot intra decât atâtea persoane câte ghişee sunt în acel spaţiu. Cetăţenii trebuie să poarte mască şi să accepte să li se măsoare temperatura. 
 
 
Jurnalele funcţionarilor 
 
Măsuri restrictive au fost impuse şi în privinţa transportului în comun, după ce, săptămâna trecută, mai mulţi angajaţi ai operatorului local de transport au fost găsiţi infectaţi. „Începând cu data de 24 iulie 2020, timp de 14 zile, accesul călătorilor în mijloacele de transport public este permis doar în limita locurilor pe scaune şi numai cu mască de protecţie”, e decizia luată de reprezentanţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Şi la intrarea în autobuzele sau tramvaiele din Iaşi călătorilor li se măsoară temperatura, la fel ca la supermarketuri sau alte complexe comerciale. 
Parcurile din Iaşi vor fi şi ele păzite în permanenţă de poliţiştii locali, care trebuie să se asigure că se respectă distanţarea dintre persoane. Spaţiile de agrement vor fi dezinfectate zilnic, în perioada următoare, la fel ca şi locurile de joacă pentru copii.
 
„Toţi angajaţii Primăriei Municipiului Iaşi şi unităţilor subordonate au obligaţia de a ţine un jurnal personal, în care să noteze numele persoanelor cu care au intrat în contact, în vederea spijinirii unei eventuale anchete epidemiologice”, e o altă măsură impusă la Iaşi. 
 
Ieri, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, alte 55 de persoane au fost declarate pozitive la testul pentru noul tip de coronavirus. S-a ajuns, astfel, la un total de 1.315 persoane pe judeţul Iaşi. 

Jurnalele funcţionarilor 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările