O minoră şi alte două fete, obligate să îşi vândă trupurile în hoteluri din mai multe oraşe din România

O minoră şi alte două fete, obligate să îşi vândă trupurile în hoteluri din mai multe oraşe din România

Percheziţii / FOTO: Andrei Luca

Trei fete, dintre care o minoră, au fost obligate să se prostitueze în mai multe locaţii din România. Poliţiştii au bătut la uşa traficanţilor ieri dimineaţă.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Iaşi au efectuat ieri trei percheziţii domiciliare, în municipiile Iaşi şi Botoşani, într-un dosar penal de trafic de persoane şi trafic de minori.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, două persoane ar fi racolat şi exploatat sexual, în folos propriu, trei victime, dintre care una minoră, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în diverse unităţi de cazare turistică sau apartamente situate în municipiile Iaşi, Cluj Napoca, Arad şi Botoşani.
 
În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate mai multe telefoane mobile.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de una dintre persoane, iar, faţă de cea de-a doua persoană, a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în ziua de 5 februarie a.c., aceasta să fie prezentată, cu propunere legală, Tribunalului Iaşi.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările