O aplicaţie inedită care stimulează donarea de sânge ar putea fi pusă în aplicare la Iaşi. Cum funcţionează sistemul

O aplicaţie inedită care stimulează donarea de sânge ar putea fi pusă în aplicare la Iaşi. Cum funcţionează sistemul

FOTO Cât costă Clujul

În Iaşi ar putea începe să funcţioneze curând o aplicaţie care va încuraja donarea de sânge. Ideea aparţine unor studenţi la medicină, membri ai Asociaţiei Trei Vieţi, care în ultimul an au organizat mai multe activităţi de recoltare la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

O astfel de aplicaţie ar urma să-i informeze pe ieşeni în legătură cu condiţiile de donare, cu perioada în care o pot face, dar şi să le transmit când sângele lor ajunge la o altă persoană.

„Ne-am gândit că o astfel de aplicaţie ar fi foarte necesară pentru a motiva oamenii să doneze sânge. Cu ajutorul ei sperăm să putem oferi mai multe informaţii despre ce presupune exact donarea, care sunt condiţiile, de câte ori pe an poate dona o persoană, când şi unde o poate face şi, desigur, să îi înştiinţăm pe donatori în momentul în care cineva primeşte sângele lor”, a precizat Dan Popescu, preşedintele Asociaţiei Trei Vieţi.

Proiectul studenţilor a găsit ajutor la CGM Software România şi la echipa Civic Heroes, care au decis să îş dezvolte. Astfel, cele două companii vor organiza pe 22 iunie evenimentul Medical Tech Hackathon, în cadrul căruia programatori voluntari din Iaşi vor putea să realizeze aplicaţia. Cei care vor să ajute se pot înscrie pe site-ul medihack.ro, până pe 15 iunie. Aceştia trebui să cunoască câteva programe precum Java&PHP, React, iOS, Android şi QA Manual.

Anul trecut, în decembrie, a fost lansată o aplicaţie similar, Donorium. Acesta a fost creată de Asociaţia Smart Society şi Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge şi funcţionează în cinci centre din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Constanţa şi Ploieşti.

Citiţi şi:

Povestea femeii care deţine recordul la donarea de sânge în Iaşi. A fost donator timp de 30 de ani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: