Mâncarea pacientelor de la o maternitate din Iaşi, preparată de un MasterChef

Mâncarea pacientelor de la o maternitate din Iaşi, preparată de un MasterChef

FOTO IasiTVLife

De alimentaţia pacientelor de la Maternitatea din Iaşi are grijă şi un nutriţionist. Programul în bucătărie începe la ora 04:00 dimineaţa, iar mâncarea este pregătită de o echipă formată din şase bucătărese şi un bucătar şef.

Ştiri pe aceeaşi temă

Meniuri a la carte sunt pregătite în fiecare zi pentru pacientele Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi. 

Mamele şi medicii de gardă primesc meniul preparat de un bucătar MasterChef. Produsele sunt procurate de la fermieri locali, iar bucatele sunt pregătite împreună cu un medic nutriţionist.  

„Încercăm să facem ca pacienţii să se simtă cât mai bine aici. Merg în fiecare sector şi discut cu ele. Le întreb dacă e bun, dacă mai trebuie ceva. Vrem să iasă o mâncare pe gustul tuturor”, spune MasterChef-ul maternităţii. 
 
De asemenea, pe lângă felurile principale, pacientele primesc şi câte un desert în fiecare zi. 

Zilnic, în bucătăria maternităţii se pregătesc aproximativ 200 de meniuri: felul întâi, felul doi şi desert, atât pentru paciente, cât şi pentru medicii de gardă. 
 
„Avem şi meniul fără sare. Acum, de exemplu, avem grătar de pui şi salată de sezon, iar la meniul cu sare avem o friptură de pui, cu legume, salată de sfeclă, cartofi gratinaţi”, explică Ioan Horia, bucătar-şef. 
 
Programul în bucătăria maternităţii începe la ora 04:00 dimineaţa, iar mâncarea este pregătită de o echipă formată din şase bucătărese şi un bucătar şef. 
 
Şi nutriţionistul Anca Puceriu are grijă de alimentaţia pacientelor: „Alimentaţia gravidei este foarte importantă, având în vedere că dă naştere unui copil. Mamă sănătoasă, copil sănătos. Acesta este sloganul” 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările