Locţiitorul unui şef de secţie din judeţul Iaşi, înlocuit în ziua votului după ce BEJ a aflat că e condamnat pentru fals

Locţiitorul unui şef de secţie din judeţul Iaşi, înlocuit în ziua votului după ce BEJ a aflat că e condamnat pentru fals

Constantin Zero era locţiitor al preşedintelui unei secţii de votare, deşi e condamnat definitiv

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Iaşi a dispus, duminică, 10 noiembrie, înlocuirea lcţiitorului unei secţii de vot din mediul rural după ce USR a sesizat vă acesta este condamnat pentru uz de fals.

BEJ a anunţat că locţiitorul preşedintelui unei secţii de vot din comuna Scobinţi se află în stare de incompatibilitate, acesta fiind condamnat, în decembrie 2018, pentru infracţiuni de fals. 

„Urmare a sesizării primite din partea unei formaţiuni politice, în legătură cu posibila situaţie de incopatibilitate în care s-ar afla un expert electoral care îndeplinea funcţia de locţiitor al unei secţii de votare din comuna Scobinţi, în urma verificărilor, situaţia reclamată s-a confirmat, rezultând că persoana are o condamnare penală definitivă”, a anunţat judecătorul Oana Dămian, preşedintele BEJ Iaşi. 

Reprezentanţii BEJ au mai precizat că locţiitorul a fost înocuit „de urgenţă” şi au propus excluderea sa din corpul experţilor electorali. 

Persoana în cauză se numeşte Constantin Zero şi era membru în corpul experţilor electorali din 2016. El a fost condamnat definitiv în decembrie 2018. 

Prezenţa sa în secţia de vot a fost anunţată de senatorul Dan Lungu, de la USR. „Acelaşi Constantin Zero a fost vicepresedinte de sectie de votare şi la alegerile europarlamentare”, a spus Dan Lungu. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: