Infractorul „cotcodac”. Un individ din Iaşi a dat năvala în găinile sătenilor: 30 de păsări prăduite în mai puţin de o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Găinile furate au fost fie sacrificate, fie vândute FOTO Adevărul
Găinile furate au fost fie sacrificate, fie vândute FOTO Adevărul

Un bărbat din judeţul Iaşi este cercetat de procurorii oraşului Hârlău după ce ar fi furat, în câteva seri, nu mai puţin de 29 de găini şi un curcan. O parte din păsari au fost sacrificate pentru consumul propriu, altele vândute.

Gutui Stănescu este cercetat într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău şi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ispravele penale ale lui Gutui au început în noaptea de 21 februarie, când, la orele serii, a sărit gardul unui consătean şi a furat patru găini. A doua seară, văzând că nu a fost prins, a intrat în aceeaşi gospodărie şi a mai furat trei găini.

Gutui Stănescu a continuat să dea năvală în populaţia de păsări din satul său. Pe 23 şi 25 februarie, sub paravanul întunericului, Stănescu a intrat prin efracţie în locuinţa unui alt sătean de unde a sustras alte şapte găini. Însă pentru Gutu Stănescu nu a fost de ajuns iar în noaptea de 23 spre 24 februarie a intrat în în curtea unei alte persoane şi a furat un curcan bine crescut, de 25-35 de kilograme, estimat de proprietari la 450 de lei. Curcanul a fost tăiat în aceeaşi seară şi consumat de Stănescu şi ai lui.

După câteva zile de pauză, Gutui s-a reactivat. În noaptea de 11 spre 12 martie a forţat poarta unei alte gospodării, dar şi uşa coteţului, şi a furat patru găini. Două seri mai târziu, bărbatul a fost pus pe fapte şi mai mari. De la un alt sătean a furat cât fura înainte în câte două seri consecutive. Nouă găini au fost înghesuite de hoţ într-un sac de rafie. Însă lăcomia l-a costat. Chiar când pleca din bătătura victimei, Stănescu a fost prins în flagrant delict de aceasta. Procurorii de la Hârlău ne informează că „pentru a-şi asigura scăparea şi a păstra păsările sustrase, prin folosirea forţei fizice, a izbit-o jos pe aceasta (n.r. victimă), deposedând-o de parul ce îl avea în mână.”

În aceeaşi seară, alţi doi săteni au făcut friptură din găinile furate de Gutui, care a înstrăinat toată captura pentru suma totală de 400 de lei. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite