Dosar de omor rezolvat prin metode CSI. Procurorii au descoperit un copil-criminal cu ajutorul unor tehnici speciale

Dosar de omor rezolvat prin metode CSI. Procurorii au descoperit un copil-criminal cu ajutorul unor tehnici speciale

Crima dintre adolescenţii de la Iaşi a fost soluţionată prin metode speciale

Un adolescent de 15 ani a ucis un coleg de şcoală în toamna anului trecut după care i-a minţit cu stăpânire de sine pe anchetatori că ar fi nevinovat. Procurorii i-au demonstrat vinovăţia după ce, prin mijloace specifice, au descoperit că telefonul victimei se afla în posesia criminalului. Suspectul a fost trimis acum în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul crimei dintre copiii din judeţul Iaşi a fost un telefon mobil marca Samsung, cu touch-screen. Potrivit rechizitoriului, cu o seară înainte de crimă, N.A.A., de 15 ani, a ascultat muzică de pe telefonul victimei, T.M (16 ani), împreună cu acesta, în satul Avântu, comuna Româneşti.

Agresorul a decis apoi să îi fure telefonul săteanului declarând ulterior că nu şi-a dorit să-l ucidă. A făcut-o de teamă să nu fie pârât.

Potrivit anchetatorilor, victima lucra ca cioban la o stână din localitate din anul 2012. Pe 22 noiembrie 2013, T.M. a fost găsit fără suflare de unul dintre proprietarii stânii, care a sunat la 112. Echipajul medical ajuns la faţa locului nu a mai putut decât să constate decesul, primele concluzii fiind că adolescentul a murit sugrumat, prezentând urme de violenţă.

În timpul cercetărilor, s-a stabilit că T.M. ar fi avut un telefon mobil marca Samsung, cu touchscreen, care însă nu a fost găsit asupra sa. Prin mijloace de investigare speciale, anchetatorii au reuşit să afle că telefonul se afla asupra criminalului N.A.A

În rechizitoriu se menţionează că acesta s-a aflat în cercul de suspecţi de la bun început, fiind zărit în zonă în ziua crimei. La audieri a negat însă cu vehemenţă orice implicare. După ce procurorii i-au prezentat proba telefonului mobil, băiatul a recunoscut fapta şi a detaliat modul producerii acesteia.

Potrivit declaraţiei suspectului, cu o seară înainte de comiterea faptei, acesta a stat la un bar cu victima unde au ascultat muzică de pe telefonul celei din urmă. A doua zi, în ziua crimei, N.N.A a decis să îi sustragă telefonul lui T.M. Suspectul a declarat că s-a luat la trântă cu partea vătămată, a văzut când acesteia i-a căzut telefonul numai că, inexplicabil, gândindu-se că va fi pârât, a luat decizia de a-l omorî. L-a strâns de gât după care l-a lovit cu bâta în cap.

CITEŞTE ŞI

UPDATE FOTO VIDEO Crimă într-un coafor din Iaşi: O angajată a fost înjunghiată mortal de soţul violent. Bărbatul s-a înjunghiat ulterior în piept

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: