Detaliul halucinant care a dus la achitarea unui bărbat acuzat că a ucis cu bestialitate un porc intrat în curtea sa

Detaliul halucinant care a dus la achitarea unui bărbat acuzat că a ucis cu bestialitate un porc intrat în curtea sa

Porcul a fost ucis, însă la dosarul penal nu a fost depusă nici măcar o fotografie cu cadavrul FOTO Arhivă

Un bărbat din judeţul Vaslui a ucis cu brutalitate un porc care i-a intrat pe poprietate. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii, care au sesizat fapta fără să fotografieze cadavrul sau să facă cercetare criminalistică. La judecată, din acest motiv, inculpatul a fost achitat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul în care Vasile P. este acuzat de uciderea animalelor, cu intenţie, a fost tranşat în primă instanţă de Judecătoria Bârlad, care a dispus achitarea inculpatului. Parchetul a formulat însă apel, iar procesul s-a reluat la Iaşi, la Curtea de Apel, care se va pronunţa definitiv în acest caz săptămâna viitoare.

Potrivit motivării primei instanţe, o femeie din satul Siliştea, comuna Iana, are calitate de parte vătămată în acest caz, ea fiind proprietara animalului ucis. E.M. este vecină cu Vasile P. şi, pe 23 februarie 2016, femeia a lăsat liberi mai mulţi porci, care au ieşit din curtea proprietăţii sale. Una dintre femele, care era gestantă, a intrat în curtea lui Vasile P., care ar fi lovit-o cu securea în spate şi a ucis-o.

Un agent de Poliţie a mers la faţa locului şi a găsit purcica tăiată pe spate, fiind întocmit în acest sens un proces- verbal. „Cu toate acestea, în mod inexplicabil, conform procesului-verbal de sesizare, cercetarea la faţa locului a fost instrumentată cu o procedură minimală, fără fotografierea şi ridicarea în vederea expertizei a corpului delict, fără fixarea urmelor şi a mijloacelor materiale de probă, a produsului infracţiunii care exista în materialitatea sa, porcul fiind ulterior tranşat de persoana vătămată şi dat altor animale, conform propriilor declaraţii”, au precizat judecătorii primei instanţe.

Magistratul spune că simpla constatare a poliţistului nu e suficientă pentru ca Vasile P. să fie condamnat, chiar dacă şi mai mulţi martori au reclamat acest fapt.

„În realitate, procedeul probator de cercetare la faţa locului s-a rezumat la o administrare parţială a probei cu declaraţia persoanei vătămate, anterior începerii urmării penale in rem, deşi specificul acestui procedeu este de a fixa urmele infracţiunii şi nu de a modifica cronologia etapelor procedurale specifice fazei de urmărire penală”, au mai arătat judecătorii. Aceştia au arătat că ei sunt nevoiţi să cerceteze o ucidere fără cadravru, fără nici o urmă materială a existenţei unui astfel de produs al infracţiunii, fără act constator al decesului, fără necropsie, deci fără stabilirea mai presus de un dubiu rezonabil a cauzei morţii şi fără prezentarea corpului delict. Acesta fiind motivul invocat pentru achitarea inculpatului, care a negat fapta.

Detaliul halucinant care a dus la achitarea unui bărbat acuzat că a ucis cu bestialitate un porc intrat în curtea sa

Vă recomandăm să mai citiţi:

Doctorul care coordonează activitatea anti-Covid în Moldova, condamnat cu suspendare pentru luare de mită

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările