De ce este bine să bem apă dimineaţa pe stomacul gol

De ce este bine să bem apă dimineaţa pe stomacul gol

Specialiştii recomandă cel puţin un pahar cu apă pe stomacul gol dimineaţa FOTO Adevărul

Un pahar de apă băut dimineaţa, pe stomacul gol, este benefic pentru organism. Este un obicei japonez, iar cercetătorii au arătat că aduce multe beneficii sănătăţii, fiind chiar tratament pentru anumite boli.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu toată lumea bea apă dimineaţa. Mulţi preferă ceai sau cafea, însă specialiştii recomandă cel puţin un pahar cu apă pe stomacul gol dimineaţa. 
 
70% din organismul uman rezidă în apă, aşadar, apa joacă un rol crucial în buna funcţionare a trupului nostru. Iată de ce este recomandat să bem apă pe stomacul gol dimineaţa:
 
În timpul somnului, corpul filtrează toxinele acumulate pe parcursul zilei, iar puţina apă care rămâne în tractul digestiv la trezire nu este suficientă pentru a elimina reziduurile. Astfel, dacă bem apă dimineaţa, rinichii vor avea cu ce să lucreze şi vor putea elimina uşor toxinele care încarcă organismul. 

Dacă bei un pahar de apă pe stomacul gol, îţi vei proteja organismul împotriva efectelor nocive ale unor substanţe precum băuturile alcoolice, tutunul şi poluanţii.

Consumul de apă dimineaţa protejează şi hidratează organele vitale.

Consumată înainte de micul dejun, apa stimulează mişcările intestinale, prevenind astfel constipaţia.

Dacă suferi de gastrită, apa îţi poate fi un aliat de nădejde. Bea cel puţin trei pahare de apă pe stomacul gol pentru a reduce aciditatea din stomac şi a ameliora crampele ce produc gastrită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările