„Dăruieşte un robot”, un proiect admirabil demarat de câţiva elevi din Iaşi

„Dăruieşte un robot”, un proiect admirabil demarat de câţiva elevi din Iaşi

Arhiva Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi

Tinerii de la Liceul de Informatică din Iaşi vor organiza mentorate online, dar vor merge şi fizic la şcolile din mediul rural ieşean, pentru a-i ajuta pe elevi să construiască primul robot din viaţa lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şapte kituri de robotică ale elevilor de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi vor fi donate unor şcoli gimnaziale din judeţ. Mai mult, şcolarii fără posibilităţi materiale vor primi laptopuri, tablete sau calculatoare pentru cursurile online. 

Iniţiativa se numeşte Dăruieşte un Robot şi va fi pusă în practică la şcolile din Rediu, Gropniţa, Movileni, Horleşti, Ciorteşti şi Belceşti, toate din judeţul Iaşi.
 
„Ei vor merge acolo, vor susţine activităţi cu elevii din mediul rural, îi vor învăţa cum să construiască un roboţel. Vrem să îi descoperim pe cei pasionaţi”, spune Adina Romanescu, directorul Liceului de Informatică din Iaşi. 
 
Kiturile de robotică vor fi trimise la şcolile din judeţ în săptămânile următoare. Un elev din fiecare comună va primi şi câte un calculator, laptop sau telefon pentru cursurile online. 
 
„Acele kituri îi vor învăţa pe elevi cam cum va arăta maşina viitorului. Vor putea urma singuri un anumit traseu. 
Kiturile de bază pornesc de la nişte senzori care urmăresc nişte linii negre. Practic, măsoară cum se reflectă lumina. Şi în faza acestei chestii pot urma un traseu predefinit”, spune Theodor Bulacovschi, elev al Liceului de Informatică. 
 
Dăruieşte un Robot este un proiect iniţiat în pandemie, o perioadă deloc uşoară pentru elevi. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările