Cum funcţionează piaţa drogurilor pe ruta Spania - România. Traficanţii fac profituri ameţitoare pe gramul de canabis

Cum funcţionează piaţa drogurilor pe ruta Spania - România. Traficanţii fac profituri ameţitoare pe gramul de canabis

În Spania, canabisul este şi de 10 ori mai ieftin decât în România FOTO Arhivă

Mai multi tineri din Iaşi au fost condamnaţi definitiv pentru trafic de droguri ei fiind acuzaţi că au adus canabis din Spania şi l-au vândut în ţara noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă

În dosarul în care au fost condamnaţi traficanţii de droguri sunt oferite detalii şi despre câştigurile consistente pe care dealerii le au atunci când reuşesc să îşi aducă marfa din străinătate.

Metoda nu e nouă şi a fost folosită de nenumăraţi traficanţi de droguri din România care, în ultimii ani, au reuşit să aducă stupefiante în ţară prin intermediul unor colete poştale. 

În acest dosar, cea mai mare pedeapsă a primit-o Alexandru Butescu, care a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Ionuţ Stegaru a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în timp ce Alexandra Butescu, rudă a primului, la 3 ani şi 11 luni de închisoare. În acelaşi dosar, Florin Mitu a primit 3 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce Ovidiu Musteaţă şi Constan­tin Grigoriu câte 3 ani şi 2 luni cu executare. Daniel Ştefanache a scăpat cu o pedeapsă de 3 ani cu suspendare.

Procurorii au arătat că faptele din acest dosar au început în 2010, atunci când reţeaua a fost pusă pe picioare de Alexandru Butescu. Alături de complicii săi, Butescu ar fi adus droguri din Spania, pe care le vindea în Iaşi.

„Astfel, în perioada octombrie 2010 - noiembrie 2012 inculpata Butescu Alexandra şi suspecta Makoveţki M. (n.r. - care nu a fost judecată în acest dosar), aflate pe teritoriul Spaniei, urmare a sumelor băneşti transferate de către inculpatul Butescu Alexandru, atât personal cât şi prin intermediul inculpaţilor Stegaru Ionuţ, Ştefanache Daniel şi altor persoane, au procurat cantitatea de circa 3,580 kg cannabis, pe care au expediat-o în ţară, în mod fraudulos, disimulatăîntr-un număr de 7 (şapte ) colete“, au stabilit judecătorii.

Aceştia au mai arătat că cei implicaţi în dosar au mai adus la Iaşi diferite cantităţi de canabis şi după această perioadă. Profitul era maxim: pe un gram de stupefiante plăteau în Spania între 2 şi 4 euro, iar la Iaşi vânzarea se făcea cu preţuri ce ajungeau şi la 23 de euro. Membrii acestei reţele au picat în plasa anchetatorilor după ce ofiţeri sub acoperire de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate au cumpărat în mai multe rânduri stupefiante de la traficanţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: