Colonel SPP citat de instanţa militară după ce a băut în timpul serviciului şi a intrat cu maşina într-un tramvai

Colonel SPP citat de instanţa militară după ce a băut
în timpul serviciului şi a intrat cu maşina într-un tramvai

Adrian Costin a fost şef al SPP Iaşi

Colonelul în rezervă Adrian Eugen Costin a fost şef al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) Iaşi, el pensionându-se în timpul unui proces în care este acuzat de neglijenţă în serviciu şi conducere cu alcoolemie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Militarul a primit o pedeapsă de un an şi o lună de închisoare cu amânarea pedepsei de la prima instană, însă a fost nemulţumit de sentinţă şi a formulat apel. Procesul s-a reluat acum câteva zile la Curtea de Apel Militară Bucureşti, acolo unde judecătorii au decis să îl citeze pe Costin pentru a-şi susţine punctul de vedere, la termenul din data de 17 mai.

Adrian Costin a fost trimis în judecată de Parchetul Militar pentru o faptă pe care ar fi comis-o în data de 31 ianuarie 2016 atunci când, la ora 22, militarul a intrat cu maşina de serviciu într-un tramvai.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au descoperit că şeful de atunci al SPP Iaşi consumase alcool. Costin a fost dus de poliţie la spital, unde i s-au prelevat două probe biologice. La ora 22,38 proba a relevat o alcoolemie de 1,35 gr. ‰, iar la ora 00,40 valoarea era de 1,15.

„La examinarea clinică s-a constatat că există urme ale consumului de alcool. Cu aceeaşi ocazie, ofiţerul a negat în totalitate consumul de alcool“, au stabilit judecătorii primei instanţe.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările