Bătrânul care a câştigat 10.000 de lei în instanţă după ce şi-a rupt mâna în faţa farmaciei. Petentul a alunecat pe gheaţă

Bătrânul care a câştigat 10.000 de lei în instanţă după ce
şi-a rupt mâna în faţa farmaciei. Petentul a alunecat pe gheaţă

Bărbatul a spus că atât scările cât şi rampa erau acoperite de zăpadă FOTO Home bt

Un bărbat de 68 de ani din Iaşi ar trebui să primească despăgubiri de 10.000 de lei ani de la reprezentanţii unei farmacii după ce a câştigat un proces deschis acum aproape trei ani. Ieşeanul a acuzat că şi-a rupt o mână după ce a căzut pe rampa placată cu gresie lucioasă şi necurăţată de zăpadă din faţa farmaciei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul în care a fost implicat Vasile Pîrţac a avut loc pe 16 februarie 2015, atunci când a mers la o farmacie în Iaşi,  de unde şi-a cumpărat un creion nazal. La ieşire, pensionarul a precizat că a alunecat pe gresia care nu era curăţată şi că, dacă nu şi-ar fi atenuat căderea din instinct, punând mâ­na, ar fi putut muri.

El a acuzat în instanţă că ar fi cerut ajutor angajaţilor farmaciei, însă aceştia l-au sfătuit să meargă cu un taxi la spital. La spital ar fi stat trei ore în Unitatea de Primire Urgenţe, după care a fost operat, fiindu-i introduse două tije. Bărbatul a avut nevoie de 50-55 de zile de îngrijiri medicale, se mai arată în plângere.

În apărarea lor, reprezentanţii farmaciei au precizat că pensionarul a fost de vină, „întrucât, după ce a ieşit din famacie, a folosit în mod greşit rampa pentru a coborî, şi nu scara din faţa clădirii, cu men­ţiunea că ambele porţiuni erau proaspăt curăţate de angajaţii farmaciei“, se arată în motivarea instanţei.

Magistraţii au considerat că reprezentanţii farmaciei ar fi trebuit să ia măsuri pentru a împiedica alunecarea pe scările şi rampa din faţa unităţii, lucru pe care, de altfel, l-ar fi făcut după ce au fost daţi în judecată, reiese din motivare.

 „În altă ordine de idei, fapta pârâtei constă şi în aceea că, prin aplicarea unei gresii alunecoase, a creat o stare de permanent pericol pentru persoanele care intră şi ies din farmacie, iar culpa sa nu poate fi pusă la îndoială cât timp nu poate susţine că nu avea cunoştinţă de existenţa unor soluţii tehnice de natură să preîntâmpine accidentele datorate alunecării, mai ales că ulterior a şi procedat la înlo­cuirea gresiei cu una având caracteristici tehnice corespunzătoare“, se menţionează în document.

Judecătorii au mai precizat că o parte din vină îi aparţine şi pensionarului, pentru că a coborât pe rampa pentru persoane cu handicap, în loc să aştepte să se elibereze scările, însă, chiar şi aşa, acesta este îndreptăţit să primească des­păgubiri.

Sentinţa obţinută de ieşean poate fi atacată cu recurs.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: