Amenzi pentru cei care nu curăţă zăpada. Cât riscă ieşenii şi care sunt regulile impuse de Poliţia Locală

Amenzi pentru cei care nu curăţă zăpada. Cât riscă ieşenii şi care sunt regulile impuse de Poliţia Locală

Iaşiul sub zăpada FOTO Radar Oficial Iaşi

Oficialii Poliţiei Locale Iaşi au anunţat că cei cae nu îndepărtează zăpada de pe căile de acces spre proprietăţile pe care le deţin riscă amenzi chiar şi de 370 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşenii sunt atenţionaţi că în aceste zile ar putea fi amendaţi dacă nu-şi curăţă zăpada din dreptul proprietăţilor pe care le deţin. „Recomandăm reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari, persoanelor fizice şi agenţilor economici pentru a dispune măsuri de îndepărtare a zăpezii de pe trotuarele din zonele pe care le administrează, îşi au domiciliul sau îşi desfăşoară activitatea comercială. Cetăţenii sunt informaţi să nu arunce zăpada pe partea carosabilă şi să o depoziteze la o distaţă de 0,30 m de bordura carosabilului, pentru a fi ridicată în cel mai scurt timp de către societăţile specializate, iar în caz de formare a poleiului, trotuarele trebuie să fie presărate cu nisip sau sare. Menţionăm faptul că persoanele care nu se conformează somaţiilor primite riscă amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 190 şi 370 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţenie în municipiul Iaşi“, au transmis oficialii Poliţiei Locale Iaşi.

Aceştia au mai transmis că poliţiştii locali acţionează pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal: „Ţinând cont de faptul că unele porţiuni de carosabil pot fi acoperite de polei, recomandăm tuturor pietonilor ca în momentul când se angajează în traversarea arterelor de circulaţie să circule cu mare atenţie asigurându-se că aceasta se poate desfăşura în condiţii de siguranţă şi conducătorii auto pot să oprească autoturismele în timp util pentru a preveni producerea de accidente“.

În ultimele două zile, poliţiştii locali au indentificat şi nouă persoane fără adăpost, din care doar una a acceptat să fie condusă la Adăpostul de Noapte C. A. Rosetti. „În acest context, pentru a preveni evenimente nedorite, rugăm ieşenii să apeleze Dispeceratul Poliţiei Locale la nr. de telefon 0232/232.099, atunci când observă persoane din categoria celor defavorizate, care ar putea suferi şocuri hipotermice, în vederea cazării acestora în adăposturile de noapte“, au mai punctat oamenii legii.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările