24 Ianuarie la Iaşi, cu protest şi momente tensionate: „Legaţi Moldova de Europa!” FOTO/VIDEO

24 Ianuarie la Iaşi, cu protest şi momente tensionate: „Legaţi Moldova de Europa!” FOTO/VIDEO

24 ianuarie la Iaşi / FOTO ANDREI LUCA

Anunţată iniţial în format restrâns, sărbătoarea Micii Uniri de la Iaşi a strâns în Piaţa Unirii câteva sute de ieşeni, dornici să îşi exprime nemulţumirile în privinţa nerealizării Autostrăzii A8.

Sărbătoarea Micii Uniri a strâns în Piaţa Unirii din Iaşi, începând cu ora 11.00, câteva sute de ieşeni, în pofida formatului restrâns în care era anunţat că se va desfăşura evenimentul. 

În jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza s-au strâns sute de oameni, cu mesaje de susţinere pentru realizarea Autostrăzii A8. 
   
”Am constatat că noua putere politică are exact aceleaşi obiceiuri proaste. Când se discută despre Moldova, se discută la şi altele. Noi nu vom accepta ca regiunea noastră să fie izolată şi în mod special oraşul Iaşi. În planul guvernanţilor Iaşiul este izolat. Aşteptăm ca noii guvernanţi să îşi revină şi să facă ce au promis în campaniile electorale. Deocamdată, nu vedem decât amânarea execuţiei autostrăzii A8. Transmitem clar şi domnului preşedinte al României că de fiecare dată când a venit la Iaşi a vorbit despre realizarea Autostrăzii Unirii, autostrada care ar da posibilitatea Moldovei să se dezvolte”, a declarat Ionel Apostol, preşedintele Asociaţiei ”Împreună pentru A8”. 
 
Primele momente tensionate s-au consemnat la începutul evenimentului, atunci când cei prezenţi au fost iritaţi de prezenţa unui director din cadrul Primăriei Iaşi, care încerca să îi aşeze altfel pe cei prezenţi în Piaţa Unirii. 
 
 
 
Ajuns la sărbătoarea Micii Uniri, primarul Mihai Chirica a făcut un tur pe lângă ieşenii prezenţi, împărţind steaguri, fiind huiduit însă de unii dintre aceştia, după care a avut o discuţie despre autostradă cu preşedintele Asociaţiei Împreună pentru A8.
 
 
Momentul culminant al zilei a fost atunci când, primarul Iaşiului a fost stropit cu iaurt de un ieşean ieşit din mulţime şi care a reuşit să se apropie de zona oficialităţilor.
 
 Bărbatul care l-a stropit pe primarul Mihai Chirica cu iaurt a fost ridicat de către forţele de ordine şi dus la cea mai apropiată secţie de poliţie. 
 
După plecarea autorităţilor, câteva zeci de persoane s-au prins într-o "Horă a Unirii", în ciuda recomandărilor oficiale privind distanţarea socială.
 
Ziua a continuat cu un marş unionist organizat de ”Acţiunea 2012”, având ca principal slogan ”România nu a avut graniţă la Prut”. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările