VIDEO Locul unde a fost scrisă povestea echipei Corvinul. Cum arată acum arena pe care Michael Klein a făcut istorie

Stadionul Michael Klein, al fostei echipe Corvinul Hunedoara

La jumătate de secol de la construcţia Stadionului „Michael Klein”, arena fotbalului din Hunedoara a rămas un loc încărcat de amintiri, însă este degradat şi pustiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Sâmbătă, 2 februarie 2019, se împlinesc 26 de ani de la moartea fotbalistului hunedorean Michael Klein, unul dintre simbolurile echipei Corvinul Hunedoara. Michael Klein s-a născut la 10 octombrie 1959. Forbalistul cu origine germană a jucat peste 300 de meciuri la Corvinul Hunedoara, apoi la Dinamo Bucureşti şi la KFC Uerdingen 05. Klein a murit în 2 februarie 1993, la vârsta de 33 de ani, la finalul unui antrenament al echipei Bayer Uerdingen.

Arena din centrul municipiului îi poartă numele, iar o statuie care îl înfăţişează a fost inaugurată în urmă cu un an în faţa complexului sportiv. La trei deceni de când Michael Klein şi colegii săi încântau miile de hunedoreni veniţi la meciurile de fotbal, echipa Corvinul nu mai există, iar arena care îi găzduia meciurile de acasă a rămas un loc pustiu, încărcat de amintiri.

 

Ridicat la sfârşitul anilor ’60, Stadionul „Michael Klein” din Hunedoara a fost, vreme de mai multe decenii, unul dintre cele mai primitoare locuri pentru hunedorenii pasionaţi de fotbal. Avea o capacitate de peste 15.000 de locuri, insuficientă adesea pentru mulţimile de suporteri veniţi să asiste la meciurile echipei Corvinul Hunedoara, condusă în anii ’80 de Mircea Lucescu, la care activau Romulus Gabor şi Michael Klein. Deseori, când arena se umplea până la refuz, oamenii care nu mai ajungeau în tribune se căţărau în plopii înşiruiţi pe margine ori urcau pe tabela de marcaj şi pe clădirile din vecinătatea stadionului, pentru a fi aproape de echipa lor.

Energiile din jurul stadionului echipei Corvinul s-au stins treptat, o dată cu declinul oraşului din anii 1990. La trei decenii de la vremurile de glorie ale fotbalului hunedorean, complexul sportiv şi-a schimbat înfăţişarea, iar arena din centrul ei rămâne pustie chiar şi în timpul meciurilor echipei CS Hunedoara. Autorităţile judeţene şi primăria plănuiesc demolarea vechiului stadion şi construirea unuia nou, cu 10.000 – 12.000 de locuri şi cu nocturnă, un proiect care aşteaptă avizele pentru a primi finanţare la Compania Naţională de Investiţii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Michael Klein, comemorat cu fast la 25 de ani de la moarte. Dominique, fiica fotbalistului: „Aş vrea ca povestea lui să-i inspire pe copii“

25 de ani de la moartea lui Michael Klein. Fostele staruri ale Naţionalei vor reveni pe teren, în onoarea fotbalistului

Michael Klein a fost comemorat în Hunedoara. Cum arată fotbalul hunedorean la 21 de ani de la moartea sa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: