VIDEO Ce se întâmplă cu turnicheţii de la Castelul Corvinilor după numeroasele reclamaţii faţă de decizia primăriei

Castelul Corvinilor şi noii turnicheţi de la intrare

Scandalul provocat de decizia primăriei Hunedoara de a amplasa patru turnicheţi la intrarea în curtea exterioară a Castelului Corvinilor duce la noi măsuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

După valul de nemulţumiri pe care l-au manifestat localnicii după ce Primăria Hunedoara a montat turnicheţi la intrarea în curtea exterioară a Castelului Corvinilor autorităţile iau măsuri.

Din informaţiile adevarul.ro, noii turnicheţi ar putea fi relocaţi la intrarea pe podul Castelului Corvinilor, astfel încât turiştii să poată avea acces gratuit în curtea exterioară a monumentului istoric. Zona din faţa podului este în şantier şi au fost turnate postamente, cel mai probabil pentru noul sistem de taxare, care va înlocui ghereta de la intrarea în castel.

La solicitarea adevarul.ro, primarul Dan Bobouţanu a refuzat să ofere orice fel de detalii cu privire la situaţia turnicheţilor. „Răspunsul meu este că o să dăm un comunicat de presă pe această temă”, a spus primarul.

 

Investiţia în turnicheţi a costat peste 100.000 de lei, din fonduri de la bugetul local şi a demarat la sfârşitul lunii noiembrie. Reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor au precizat, recent, că montarea turnicheţilor la intrarea principală din ansamblul Castelul Corvinilor este realizată din motive de natură administrativă şi expoziţională.


Va recomandăm să citiţi şi:

Calvarul traiului de zi cu zi în castelele medievale: întuneric, groază şi mizerie. De ce rămâneau preferatele nobililor

Povestea neştiută a Castelului Corvinilor. Oamenii care l-au transformat din ruină într-o perlă a Imperiului Austro-Ungar

VIDEO Castelul Corvinilor, învecinat cu viitorul hotel de lux al celui mai bogat parlamentar. Cum arată clădirea aflată de trei ani în şantier

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: